Δωρεά στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας προάγει τις σπουδές στις ήπιες μορφές μετακίνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μία κίνηση άξια προς μίμηση υποστηρίζει το ήδη υψηλό επίπεδο σπουδών του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, πρόκειται για τη δωρεά Ηλεκτρικού ποδήλατου στον προαναφερθέντα Τομέα από τον, γνωστό για την πολυετή προσφορά του στην εκπαίδευση, συνταξιούχο δάσκαλο Αθανάσιο Ρέτσιο.

Όταν σταμάτησε να το χρησιμοποιεί πλέον, απόφάσισε να το δωρίσει ώστε να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του γιού του Βασίλη Ρέτσιου – εκπαιδευτικού και πρωταθλητή της κωπηλασίας, αναζήτησαν ένα ΕΠΑΛ στο Βόλο που λειτουργούν οι ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών. Έτσι ήρθαν σε επαφή με το 2ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας όπου πραγματοποιήθηκε και η δωρεά.

Το ποδήλατο θα αξιοποιηθεί όχι μόνο για να εισαχθούν οι μαθητές στις νέες τεχνολογίες, αλλά θα εμπλουτίσει και τις ήδη υπάρχουσες καινοτόμες δραστηριότητες του σχολείου. Ήδη τέθηκε ως προεξέχουσα ιδέα να αποτελέσει τη βάση για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ηλιακού ποδηλάτου από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Σημειώνεται ότι αυτή η προσπάθεια θα υλοποιηθεί στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του 1ου ΕΚ, όπου ήδη διδάσκονται τα εργαστηριακά τους μαθήματα οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Οι μαθητές ελπίζουν να παρουσιάσουν τη νέα τους κατασκευή μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο υπεύθυνος τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας – 1ου ΕΚ κ. Τσομπάνογλου, αναφέρει ότι «στα θεωρητικά μαθήματα οι μαθητές διδάσκονται πλήρως τις σύγχρονες τεχνολογίες και ήδη στα εργαστήρια του 1ου ΕΚ υφίσταται εξοπλισμός που μπορεί να στηρίξει τις ιδέες των μαθητών. Το ηλεκτρικό ποδήλατο συνδυάζει διάφορες τεχνολογίες, όπως ηλεκτρολογία, ηλεκτρονική, μηχανολογία, αποτελεί βάση οικολογικής – ήπιας μορφής μετακίνησης και θα συμβάλει θετικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει