Δύο ανώτατοι στρατιωτικοί έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 15:42

Δύο ανώτατοι αξιωματικοί του αιγυπτιακού στρατού, που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, υπέκυψαν μέσα σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που μεταδόθηκαν από το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης.

Ο στρατηγός Σάφι Νταβούντ, υπεύθυνος των προγραμμάτων υποδομής της Στρατιωτικής Υγειονομικής Αρχής, πέθανε στο νοσοκομείο, όπως μεταδόθηκε σήμερα. Ο θάνατός του έρχεται να προστεθεί στη χθεσινοβραδινή απώλεια του στρατηγού Χάλεντ Σαλτούτ, υπεύθυνου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Σαλτούτ προσεβλήθη από τον ιό κατά τη διάρκεια επιχείρησης «αποστείρωσης» για την αντιμετώπιση του Covid-19. Ο στρατός δημοσίευσε βίντεο την περασμένη εβδομάδα που παρουσίαζε στρατιωτικά οχήματα να ραντίζουν με απολυμαντικό υγρό τους δρόμους του Καΐρου και την εμβληματική πλατεία Ταχρίρ, η οποία υπήρξε το επίκεντρο της λαϊκής εξέγερσης του 2011, που προκάλεσε την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί έχουν επίσης διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό κατά τις τελευταίες ημέρες, αποκάλυψαν στο Γαλλικό Πρακτορείο υγειονομικές πηγές. Στην Αίγυπτο έχουν επισήμως καταγραφεί έως σήμερα 327 κρούσματα του κορωνοϊού και 14 νεκροί. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Χάλεντ Μεγάντ πρόσφατα δήλωσε πως κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίσθηκαν σε 24 περιφέρειες από τις 27 της χώρας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 15:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει