Δύο νέα κρούσματα στην Κίνα


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020, 05:25

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι έως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, ενός στην επαρχία Λιαονίνγκ και ενός στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, διευκρινίζοντας πως και τα δύο ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό όταν φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας του COVID-19, σύμφωνα με το υπουργείο. 14 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύονται ακόμη 330 ασθενείς, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, κατά το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του για την επιδημιολογική κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς — ο αριθμός των θανάτων παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο — επί συνόλου 83.587 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020, 05:25

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει