Δύο προσλήψεις παιδιάτρων υπόσχεται το Υπουργείο Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μπουκώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με μεγάλη καθυστέρηση δύο μηνών, το Υπουργείο Υγείας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου σχετικά με την υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, δηλώνει ότι προτίθεται να προβεί άμεσα, χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία, στην πρόσληψη δύο παιδιάτρων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Α. Ξάνθου, αναμένονται δύο διορισμοί, ενός Συντονιστή Διευθυντή Παιδιατρικής στο Γ.Ν. Βόλου και μιας Επιμελήτριας Α΄ Παιδιατρικής στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Οι δύο διορισμοί προκύπτουν έπειτα από προκήρυξη πλήρωσης κενής θέσης και η διαδικασία πρόσληψης βρίσκεται στο τελικό στάδιο διορισμού. Επίσης, μία θέση επικουρικού παιδιάτρου αναμένεται να καλυφθεί σύμφωνα με προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας που διενεργήθηκε το Μάρτιο του 2015.

Εντούτοις η στελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Βόλου εξακολουθεί να παραμένει ελλιπής, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στους νοσηλευόμενους, όσο και στους ίδιους τους ιατρούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός, πως οι προβλεπόμενες θέσεις ιατρών Ε.Σ.Υ. ειδικότητας παιδιατρικής είναι εφτά, εκ των οποίων αυτή τη στιγμή μόνο οι τρείς είναι καλυμμένες από μια διευθύντρια και δύο επικουρικούς παιδίατρους. Επίσης, από τους εφτά Ειδικευόμενους ιατρούς που προβλέπονται για το Γ.Ν. Βόλου, μόνο οι πέντε Ειδικευόμενοι υπηρετούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει