Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με μαχητές του PKK στο ΣιντζάρΔύο Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε μέλη του PKK τραυματίστηκαν σήμερα, σε συγκρούσεις μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων ανταρτών στο Σιντζάρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιρακινός στρατός, οι μάχες ξέσπασαν όταν στρατιώτες αρνήθηκαν να αφήσουν μαχητές του PKK να περάσουν από έναν σταθμό ελέγχου. Οι άνδρες του PKK παρέσυραν έναν στρατιώτη με το όχημά τους και εξαπέλυσαν επίθεση στον σταθμό.

Το PKK δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ιρακινού στρατού και ενόπλων οργανώσεων, πέραν του Ισλαμικού Κράτους, είναι σπάνιο φαινόμενο.

Το Σιντζάρ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ήταν μια από τις πρώτες περιοχές που απελευθερώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια σε αυτήν την απομονωμένη, ορεινή περιοχή, παραμένει ασταθής καθώς εκεί δρουν πολλές διαφορετικές ένοπλες ομάδες.

Στην περιοχή αυτή διατηρεί βάσεις το PKK, όμως εκεί σταθμεύουν επίσης οι ιρακινές, σιιτικές παραστρατιωτικές δυνάμεις που βοήθησαν στην εκδίωξη των τζιχαντιστών του ΙΚ, καθώς και οι πεσμεργκά, οι δυνάμεις ασφαλείας της ημιαυτόνομης επαρχίας του Ιρακινού Κουρδιστάν.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 00:10

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει