Δύσκολη η οργάνωση για την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 10 Μαΐου


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 10:58

Η διεξαγωγή των πολωνικών προεδρικών εκλογών στις 10 Μαΐου, όπως είναι προγραμματισμένο, έχει καταστεί δύσκολη, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης Γιάτσεκ Σασίν και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι καθυστερεί το νομοθετικό έργο που θα επέτρεπε την επιστολική ψήφο στη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τον Απρίλιο, η κάτω βουλή του πολωνικού κοινοβουλίου, όπου έχει πλειοψηφία το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), υποστήριξε ένα σχέδιο για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 10 Μαΐου με επιστολική ψήφο. Όμως η σχετική νομοθεσία εξακολουθεί να πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

«Η 10η Μαΐου είναι δύσκολη», δήλωσε ο Σασίν στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό Zet, προσθέτοντας ότι το PiS εξετάζει τώρα τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στις 17 Μαΐου ή στις 23 Μαΐου, κάτι που επιτρέπεται από το σύνταγμα.

«Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, οι Πολωνοί δεν γνωρίζουν πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές. Γι’ αυτό είναι υπεύθυνες η αντιπολίτευση και η Γερουσία», υπογράμμισε.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 10:59

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει