Δώσαμε 48.000 περισσότερα vouchers από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Εκτίθενται, για ακόμη μία φορά, οι εκπρόσωποι του μιντιακού κατεστημένου της παραπληροφόρησης, οι ίδιοι που το καλοκαίρι τρομοκρατούσαν τους γονείς λέγοντας ότι 45.000 παιδιά θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών την φετινή περίοδο, τονίζει το Υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

Με τη γνωστή μέθοδο, απομόνωσαν απόσπασμα συνέντευξης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, ότι «κανένα παιδί που οι γονείς του βρήκαν θέση δεν έμεινε εκτός βρεφονηπιακού» και επιχειρούν μικροπολιτική εκμετάλλευση, τονίζεται.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός, επανέλαβε αυτό που διαβεβαίωνε κατηγορηματικά από το καλοκαίρι, ότι θα καλυφθούν δηλαδή όλες οι προσφερόμενες θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς με την ολοκλήρωση της 2ης φάσης κατανομής των επιταγών τοποθέτησης (vouchers), όπως και έγινε.

Στη διαδικασία του Σεπτεμβρίου ικανοποιήθηκαν και οι 33.000 αιτήσεις γονέων που βρήκαν θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ενημερώνουμε λοιπόν, για πολλοστή φορά, ότι:

-Την τρέχουσα περίοδο, δόθηκαν 127.000 vouchers, 48.000 περισσότερα από όσα είχαν δοθεί από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2014-2015.
-Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στις άνεργες μητέρες αλλά και σε όλες τις οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.
-Βρήκαν θέση σε βρεφονηπιακούς, καθ΄υπέρβαση του προϋπολογισμού, 1759 παιδιά από τις πυρόπληκτες περιοχές.
-Την φετινή περίοδο δόθηκαν από εθνικούς πόρους για το Πρόγραμμα 168 εκατ. ευρώ, 156 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα 12 εκατ. ευρώ που είχε διαθέσει την περίοδο 2014-2015 η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ενημερώνουμε επίσης, όλους αυτούς που έκρυβαν επί δεκαετίες το πρόβλημα της έλλειψης των θέσεων στους βρεφονηπιακούς κάτω από το χαλί και το ανακάλυψαν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι:
-161 Δήμοι δεν έχουν ούτε ένα βρεφικό σταθμό.
-131 Δήμοι έχουν διπλάσια ως τριπλάσια ζήτηση από τις προσφερόμενες θέσεις.
Μόνο 31 Δήμοι παρουσιάζουν πλεόνασμα θέσεων.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι υπάρχει ανισοκατανομή των βρεφικών και νηπιακών σταθμών στη χώρα καλέσαμε τους Δήμους τον Ιανουάριο του 2018 και τους προσφέραμε 15 εκατ. ευρώ για να ιδρύσουν 10.000 νέες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με έμφαση στους βρεφικούς. Ήδη, περισσότεροι από 110 Δήμοι έχουν ανταποκριθεί.

Ειλικρινά, λυπούμαστε που δεν προλάβαμε τα 3,5 χρόνια που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας να λύσουμε τα προβλήματα που σωρεύτηκαν επί δεκαετίες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι θα το πράξουμε στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές και την επόμενη τετραετία, τονίζει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει