Εάν ζούσε, θα ήταν 21 χρονών, όσο και ο Ρωμανός – Όλοι στις 18.00 στο Θόλο του Π.Θ.

6.12.2008 – 6.12.2014: Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

6 Δεκεμβρίου 2008, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, λίγα λεπτά μετά τις 9.00 το βράδυ… ο 37χρονος ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, συνοδευόμενος από τον συνάδελφό του Βασίλη Σαραλιώτη -κανείς δεν θα μάθει ποτέ το πραγματικό γιατί- πατάει τη σκανδάλη και μια σφαίρα κρατική σφηνώνεται στο ελάχιστα λεπτά αργότερα νεκρό κορμί του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και μαζί στα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς.

Ο μικρός Αλέξης ξεψυχάει στα χέρια του φίλου του Νίκου Ρωμανού στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, για να διαπιστωθεί λίγη ώρα αργότερα και επίσημα ο θάνατός του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η μάνα, στο άκουσμα της είδησης καταρρέει, η υπόθεση όμως, μετά τα πρώτα εκείνα λεπτά, περνάει στη νεότερη πολιτική Ιστορίας της χώρας.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν εκείνη την άγρια νύχτα και τις υπόλοιπες, μετά την κηδεία του Αλέξη και που όλοι θυμόμαστε καλά, πήραν χαρακτήρα εξεγερσιακό. Για κάποιους όμως αυτή η εξέγερση δεν έληξε ποτέ και οι ζωές τους τέθηκαν ενάντια στην Εξουσία. Ένας από αυτούς και εκείνο το παιδί, ο Νίκος Ρωμανός, στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο Αλέξης. Κι αν τότε, εκείνο το βράδυ, γλίτωσε την μοιραία σφαίρα του Κορκονέα, αυτές τις μέρες, 6 μόλις χρόνια μετά, βιώνει και πάλι και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, το ανάλγητο πρόσωπο της Εξουσίας.

Σήμερα, ημέρα μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ο Νίκος Ρωμανός εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» καθώς βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 27 ημέρες, διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του επιτρέπεται να παρακολουθήσει τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (στην κατεύθυνση της Δημόσιας Υγείας) στα ΤΕΙ της Αθήνας.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, των δύο δηλαδή κομμάτων που μεταπολιτευτικά λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και οδήγησαν τον λαό στην καταστροφή, σε αγαστή συνεργασία με τους διορισμένους από αυτούς λειτουργούς της Δικαιοσύνης, προσπαθούν να ξεπεράσουν την υπόθεση με διάφορα νομικίστικα και άλλα παρα-πολιτικά τερτίπια, έχοντας ταυτόχρονα επιστρατεύσει για την σημερινή επέτειο δεκάδες χιλιάδες αστυνομικών υπαλλήλων, επίσης καταπιεσμένων και οικονομικά κατεστραμμένων, με στόχο την διασφάλιση υποτίθεται της δημόσιας τάξης, μη φοβούμενοι ωστόσο τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, από την πτώση της κυβέρνησης και την απώλεια των προνομίων που απολαμβάνουν, όταν χιλιάδες συμπολίτες μέχρι σήμερα έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία.

Τα καλέσματα για συγκεντρώσεις και πορείες ανά την Επικράτεια πολλά, για την πόλη μας… ΣΤΙΣ 18.00 στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήλωση Μεϊκόπουλου, με αφορμή την 6η επέτειο από την δολοφονία Γρηγορόπουλου

Γιατί τελούσε υπό κατάληψη τέσσερις μέρες το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου; (Video)

Κάλεσμα των ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας – Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΛΟΥ στην πορεία για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

Ο Βόλος αλληλέγγυος στον Ρωμανό – Ξεκάθαρο μήνυμα στην εξουσία

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του Π.Θ. σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό

Πορεία αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό σήμερα το απόγευμα στις 18.00, στο Θόλο του Π.Θ.

Καβάλα: Πανό αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό 52 μέτρα πάνω από τη γη (Video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει