Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι και το 1974Ο Χουλουσί Ακάρ παρέμεινε πιστός  στην πάγια τακτική της Τουρκίας, αφού  από τη μία μίλησε για σταθερότητα και ειρήνη, αλλά από την άλλη απείλησε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει ότι και το 1974 στην Κύπρο.

Κατά την τελετή για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου στο πανεπιστήμιο Εθνικής Αμυνας της Κωνσταντινούπολης ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι η χώρα του είναι υπέρ μιας μόνιμης και ολοκληρωμένης λύσης στο Κυπριακό. Όμως αμέσως μετά διεμήνυσε όμως ότι η Αγκυρα είναι έχει την ίδια αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί τους Τουρκοκυπρίους όπως είχε το 1974!

Ο Ακάρ προειδοποίησε ότι αν οι λύσεις δεν είναι εντός του πλαισίου των συμφωνιών που έχει κάνει η Τουρκία «έχουμε plan B και plan C. Αυτό δεν είναι ποτέ απειλή, σε καμία περίπτωση. Ετσι εκτιμούμε την κατάσταση με βάση τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας και των σχέσεων καλής γειτονίας, σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας», κατέληξε ο Ακάρ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, 06:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει