«Είμαστε μία ομάδα που ξέρει να υποφέρει»Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, 17:38

Ο Νίκολας Ταλιαφίκο, καθισμένος δίπλα στον Λιονέλ Σκαλόνι, εκπροσώπησε τους παίκτες της Αργεντινής, στη συνέντευξη Τύπου, για την ημιτελική αναμέτρηση με την Κροατία στη Λουσάιλ (13/12, 21:00). Αναμένεται να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ακούνια, αλλά μίλησε για την ομάδα και όχι την δική του παρουσία.

«Η αίσθηση είναι θετική, είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επίτευξη του πρώτου στόχου, να βρεθούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, αλλά υπάρχουν στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν, είμαστε προετοιμασμένοι, δουλεύουμε πολύ σκληρά, είμαστε πολύ χαρούμενοι και σκεφτόμαστε τι θα ακολουθήσει», διαβεβαίωσε ο 30χρονος άσος της Λιόν, μιλώντας στη συνέχεια για το ματς με την Κροατία στους ομίλους του Μουντιάλ 2018 (σ.σ: νίκησε 3-0 η Κροατία):

«Πέρασαν τέσσερα χρόνια, σήμερα βλέπουμε την Κροατία στα ημιτελικά και αυτό σημαίνει ότι έκανε πολύ καλή δουλειά. Είναι μια πολύ καλοφτιαγμένη ομάδα. Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, αλλά και μεγάλες διαφορές. Είμαστε μια άλλη ομάδα και πολλοί διαφορετικοί παίκτες. Πρέπει να λάβουμε τις προφυλάξεις μας. Έχουν παίκτες υψηλής ποιότητας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις λεπτομέρειες. Εμείς προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας, στους παίκτες μας, στην ομάδα, στις δυνάμεις μας. Προφανώς ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Είναι αρετή της ομάδας να καταγράφει διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Είμαστε μία ομάδα που ξέρει να υποφέρει», πρόσθεσε, «επιστρέφοντας» στην αναμέτρηση με την Ολλανδία:

«Αυτά που έγιναν στο τέλος με την Ολλανδία είναι καταστάσεις που συμβαίνουν, δεν είμαστε μηχανές, υπάρχουν συναισθήματα, είναι πράγματα που συμβαίνουν, σε πολλά παιχνίδια έγινε και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Ο Λιονέλ (σ.σ. Μέσι) ήταν πάντα έτσι, είναι ο αρχηγός μας, αυτός που μας οδηγεί, μας παρακινεί, έχει αυτό το συν, ξέρουμε ότι τον έχουμε και μας βοηθά να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, χαιρόμαστε που είναι ο αρχηγός μας. Σχετικά με τα πέναλτι, έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον τερματοφύλακά μας, αλλά κανείς δεν είναι ήρεμος με αυτή τη διαδικασία. Μπορείς να εξασκηθείς στα πέναλτι, να δουλέψεις, όμως μέσα στο γήπεδο, με κόσμο, συναισθήματα, δεν είναι το ίδιο».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, 17:40Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει