Είμαστε υπερήφανοι που το εμβόλιο παράγεται στο ΠουρςΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, 10:27

Λίγο πριν το εμβόλιο της Pfizer/BioNteck πάρει το πράσινο φως για να μοιραστεί στα κράτη-μέλη της ΕΕ, ο επί 24 χρόνια Δήμαρχος τoυ Πουρς, της περιοχής των 17.500 κατοίκων στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Pfizer αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι κάτοικοι είναι υπερήφανοι που το εμβόλιο παράγεται στην περιοχή τους».

«Η εξαιρετική τοποθεσία της πόλης μας ακριβώς στη μέση μεταξύ της Αμβέρσας, των Βρυξελλών και της Γάνδης είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Και μην ξεχνάτε ότι το εθνικό αεροδρόμιο και το λιμάνι της Αμβέρσας απέχουν μόλις μισή ώρα. Μπορείτε να εξάγετε προϊόντα από εδώ με πλοίο και αεροπλάνο με έναν αρκετά γρήγορο τρόπο, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για κάτι που εξάγεται παγκοσμίως» τονίζει.

Όπως επισημαίνει, περισσότεροι από 5.000 πολίτες εργάζονται στις φαρμακευτικές εταιρείες που βρίσκονται στην περιοχή.

«Η Pfizer και οι φαρμακευτικές στο Πουρς (Novartis και Alcon) απασχολούν περισσότερα από 5000 άτομα (περισσότερα από 3000 άτομα στο εργοστάσιο Pfizer) και περίπου οι μισοί από αυτούς ζουν στο Πουρς και στη γύρω περιοχή . Αυτό δίνει στην περιοχή μας μεγάλη ώθηση. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη εκστρατεία σαν και αυτή» αναφέρει ο Δήμαρχος της περιοχής.

Ο Κοεν Βαν ντεν Χέβελ εξηγεί πώς η περιοχή έφτασε σε σημείο να επιλεγεί από τις εταιρείες για να στήσουν εκεί τα στρατηγεία τους.

«Μετά το σχέδιο Marshall, η τοπική κυβέρνηση ξεκίνησε μια σειρά νόμων για να καταστήσει τη χώρα πιο ελκυστική για ξένες επενδύσεις. Νέοι δρόμοι χτίστηκαν για να συνδέσουν τις μεγάλες πόλεις μεταξύ τους και με το λιμάνι της Αμβέρσας. Το Πουρς ήταν πολύ τυχερό που ένας από αυτούς τους δρόμους φτιάχτηκε εδώ και η πρώην αγροτική γη μετατράπηκε τότε σε βιομηχανική γη» επισημαίνει.

Συμπληρώνει ότι «στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα, μια εταιρεία που ονομάζεται Upjohn ξεκίνησε την παραγωγή της εδώ, και αργότερα εξαγοράστηκε από την Pfizer και έκτοτε δεν σταμάτησε να αναπτύσσεται, μαζί με άλλες ακμάζουσες γειτονικές εταιρείες».

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, 10:28Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει