«Είναι μια λύση η διακοπή, μονόδρομος η κεντρική διαχείριση»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020, 19:37

Η οριστική διακοπή της Super League αποτελεί μία επιλογή, αλλά όχι την πρώτη…

Αυτό επισήμανε ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM», όπου αναφέρθηκε στα δεδομένα που έχει δημιουργήσει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο η πανδημία του κορωνοϊού, υποδεικνύοντας ως μοναδική λύση οικονομικής επιβίωσης των «μικρομεσαίων» συλλόγων την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

«Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις, καθημερινά κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης. Είμαστε σε επικοινωνία με την UEFA και τις άλλες λίγκες. Σαφώς και υπάρχει στο τραπέζι η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά αν συμβεί αυτό, θα συμβεί με τον σωστό τρόπο, με τη συνεργασία όλων των πλευρών και τη νομική θωράκιση των ομάδων και της Λίγκας», υπογράμμισε αρχικά ο κ. Σπανός.

Όσο για την οδηγία της UEFA, που ζητεί να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων, ανέφερε «Πιστεύω ότι και η UEFA θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια. Στη δική μας αγορά είναι περιορισμένα τα έσοδα, αλλά εκεί διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Είναι πολύ μεγαλύτερα τα νούμερα τα οικονομικά, οπότε είναι πολύ λογικό να αξιολογείται η κατάσταση και αν έχουμε εξομάλυνση της κατάστασης τον Μάιο, να εξεταστεί αν είναι εφικτή η ολοκλήρωση των διοργανώσεων».

Ο ισχυρός άνδρας του Ατρόμητου ρωτήθηκε, επίσης, για το ενδεχόμενο να τελειώσει το πρωτάθλημα με κυβερνητική απόφαση, τονίζοντας: «Η δημόσια υγεία δεν υπάγεται σε κανένα αυτοδιοίκητο. Σαφώς αν βγει οδηγία από την κυβέρνηση οφείλουμε να την ακολουθήσουμε».

Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα, περιγράφοντάς την ως επισφαλή και αβέβαιη: «Αυτή τη στιγμή κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Για παράδειγμα, τώρα έχουμε εισπράξει το 50% του τηλεοπτικού συμβολαίου και δημιουργείται πρόβλημα αν δεν εισπραχθεί και το υπόλοιπο. Σίγουρα η επόμενη μέρα δεν θα είναι η ίδια. Το σύνολο των ομάδων, αν εξαιρεθούν 3-4, δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Καταλαβαίνετε ότι εν μέσω του παγκοσμίου προβλήματος που υπάρχει με τον κορωνοϊό, υπάρχουν κι άλλα θέματα που θα μας απασχολήσουν και άπτονται της βιωσιμότητας του ποδοσφαίρου».

Ερωτηθείς για το αν τάσσεται υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η απάντηση ήταν σαφής: «Θεωρώ ότι είναι μονόδρομος η λύση της κεντρικής διαχείρισης. Πιστεύω ότι γενικά πρέπει να υπάρχει ένα κοινό ταμείο στη λίγκα και να μοιράζονται τα έσοδα ανάλογα με την εμπορικότητα κάθε ομάδας».

Για το πότε εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει ξανά δράση ο κ. Σπανός επισήμανε: «Μέχρι τέλος Απριλίου ξέρουμε ότι δεν μπορούν να γίνονται προπονήσεις. Ως τότε οι παίκτες γυμνάζονται από το σπίτι απλώς για να διατηρούνται. Όταν στο καλό σενάριο λέμε ότι θα αρχίσουν οι προπονήσεις μετά από δυο μήνες απραξίας θα χρειαστούν περίπου δυο βδομάδες για να ξαναμπούν στο γήπεδο. Νομίζω ότι στην καλύτερη περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει δράση πριν τα τέλη Μαΐου».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει