«Είναι ντροπή να χρησιμοποιούμε τους μαθητές σαν κομματικές ασπίδες»«Είναι ντροπή να εμπλέκουμε στις πολιτικές υποθέσεις τα παιδιά μας» επισημαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τις μαθητικές καταλήψεις, μιλώντας για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.

«Ήταν ντροπή που πριν 3 – 4 χρόνια βγάζανε τα παιδιά στους δρόμους ή τους λέγανε να καταλάβουν τα σχολεία για να φωνάξουν “κάτω η Ευρώπη”, “κάτω οι τραπεζίτες”, “ανατροπή” κι όλα αυτά τα λαϊκίστικα συνθήματα που είχε τότε το ανερχόμενο κίνημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και είναι διπλά ντροπή που τώρα κάποιοι άλλοι, από την άλλη άκρη του πολιτικού φάσματος βάζουν τα παιδιά μπροστά για τη Μακεδονία, για τη Β. Ήπειρο, αύριο για την Τουρκία. Δεν είναι επιτρεπτό σε μία δημοκρατική χώρα να συμβαίνει αυτό. Και πρέπει να αντισταθούμε. Να έχει τα κότσια ο κάθε πολιτικός να έρχεται σε πολιτική σύγκρουση με τους ομοίους του. Να μη βάζει ως ασπίδα τα παιδιά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης. «Μιλάμε για μία πολιτική καθοδήγηση της Ακροδεξιάς αυτή τη στιγμή, όπως παλιότερα μιλάγαμε για μία πολιτική καθοδήγηση των Αριστεριστών. Αυτό πρέπει να τελειώσει» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για το άσυλο στα πανεπιστήμια, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σε κάποια πράγματα αντιγράφει το Ποτάμι». Και συμπλήρωσε: «Για μένα δεν θα πρέπει να υφίσταται το ζήτημα του ασύλου και θα πρέπει στα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν οι πανεπιστημιακές κοινότητες, οι καθηγητές, χωρίς τους κομματικούς εγκάθετους. Τα κόμματα να είναι έξω από τα πανεπιστήμια».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα της χώρας: ο λαϊκισμός και η αναποτελεσματικότητα, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μαθήματα λαϊκισμού. “Πάντα υπήρχαν λαϊκιστές υπουργοί και πρωθυπουργοί γι’ αυτό και φτάσαμε σε αυτά τα αδιέξοδα προβλήματα, γιατί χαϊδεύαμε συνέχεια τον κόσμο, αντί να κάνουμε την δουλειά μας, απλά τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει μεταπτυχιακή επιστήμη” είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, επεσήμανε πως τα δύο αυτά σημαντικά προβλήματα λύνονται με τη συνταγή που προτείνει το Ποτάμι. «Πρέπει να βάζεις επαΐοντες στα σημαντικά θέματα και όχι απλώς ανθρώπους του κομματικού μηχανισμού» ανέφερε, ενώ για το θέμα του λαϊκισμού σημείωσε ότι «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι το Ποτάμι είναι ένα κόμμα αλλιώς. Στο Ποτάμι δεν λέμε “τι θα πούμε σήμερα στον κόσμο από αυτά που θέλει να ακούσει;”, αλλά λέμε “τι πρέπει να πούμε εμείς στον κόσμο για τα προβλήματά του, γι’ αυτά που έχει”».

Μιλώντας για τις εθνικές εκλογές επανέλαβε την απόφαση των στελεχών του Ποταμιού για αυτόνομη κάθοδο και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ποτάμι και ξερό ψωμί. Ο Σταύρος δεν στρίβει. Νομίζω θα παραδεχτείτε ότι ένα πράγμα δεν μπορεί να πει κανείς για εμένα ότι είμαι “κωλοτούμπας”».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και για την Περιφέρεια Αττικής τόνισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής θέλει μία απάντηση από το Ποτάμι. Πρώτον γιατί υπάρχει ένας πολύ μεγάλος συμβολισμός, είναι το μισό κράτος και η κ. Δούρου απέτυχε παταγωδώς. Το Ποτάμι έχει αποφασίσει να ενισχύσει μία προσωπικότητα που θα κατέβει στην Αττική κόντρα στο παλιό. Δική μας υποψηφιότητα – δεν είναι όμως θέμα κομματικού στελέχους», ενώ ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων ανέφερε πως «είμαστε πολύ κοντά του. Κάνει κάτι που μ’ αρέσει πάρα πολύ. Δεν πολιτεύεται αφ’ υψηλού. Έχουμε καταλάβει ότι βλέπει με πολλή σοβαρότητα τον δήμο της Αθήνας. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μπροστά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 19:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει