Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη η νέα πλατεία και η παιδική χαρά στην Αγ. Τριάδα Σκιάθου

Κώστας Αγοραστός «Δημιουργούμε λειτουργικούς, σύγχρονους και ασφαλείς κοινόχρηστους χώρους που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων»

κατ1άλογος.jpg

Μια σύγχρονη και με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας παιδική χαρά εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, στην Αγία Τριάδα στη Σκιάθο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του δημάρχου Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κας Δωροθέας Κολυνδρίνη, αντιδημάρχων και κατοίκων της περιοχής.

κ2ατάλογος.jpg

Ο κ. Κώστας Αγοραστός, τόνισε τη σημασία της δημιουργίας της παιδικής χαράς που όπως κάθε έργο στο νησί, αναβαθμίζει την περιοχή και συμβάλλει στην ανάπτυξη της αλλά και στην ανάπτυξη του τουρισμού: «Με το συγκεκριμένο έργο στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, δημιουργήθηκαν δύο κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής για κάθε ηλικία, χώροι που πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας. Επιπρόσθετα δεν πρέπει να παραβλέπουμε, πως όλα τα έργα – παρεμβάσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, ενισχύουν με ρευστότητα την αγορά και προσφέρουν θέσεις εργασίας σε μία εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία».

κατ3άλογος.jpg

Με τη σειρά του, ο κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, υπογράμμισε και εκείνος τη σημασία του έργου για την ευρύτερη περιοχή, καθώς και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αναβάθμιση του νησιού με έργα ουσίας.

κατ4άλογος.jpg

Το έργο είχε ενταχθεί και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ήταν ενταγμένο στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκιάθου του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Αφορούσε εργασίες ανάπλασης της πλατείας και της παιδικής χαράς στη συνοικία «Αγία Τριάδα» εντός των ορίων του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Σκιάθου και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού τους. Η συνολική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε χώρο συνολικής επιφάνειας 1.700 τ.μ. περίπου με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

κατάλ5ογος.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει