Ειδικό μισθολόγιο για τους υπαλλήλους Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, με το οποίο ζητείται η θέσπιση ειδικού μισθολογίου για τους Υπαλλήλους Εξωτερικής Φρούρησης.

Ο βουλευτής με την αναφορά του επεσήμανε:

«Κύριε Υπουργέ,

Οι υπάλληλοι Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης έχουν ως αποστολή τους την εξωτερική φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης, τη φρούρηση των νοσηλευόμενων κρατουμένων και τις πάσης φύσεως μεταγωγές τους. Η υπηρεσία τους είναι ένστολη και ένοπλη, ενώ ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων τους έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες με αυτές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επειδή οι υπάλληλοι Εξωτερικής Φρούρησης αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι γραφείου, παρόλο που οι αρμοδιότητες τους διακρίνονται από υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, αφού καθημερινά έρχονται σε επαφή με υπόδικους και κατάδικους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πολλές φορές και για βαριά ποινικά αδικήματα, σας παρακαλώ να εξετάσετε άμεσα και ουσιαστικά το συνημμένο υπόμνημα.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει