Εικόνες ντροπής στο νεκροταφείο ΕλευσίναςΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023, 14:49

Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Ντροπή και αποτροπιασμό προκαλούν εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το νεκροταφείο Ελευσίνας, με τα υπολείμματα των εκταφών να καταλήγουν στα σκουπίδια. Τα υπολείμματα από τις εκταφές και των καθαρισμό των μνημάτων όπως μαξιλάρια, κομμάτια από κάσες, ρούχα και οτιδήποτε μπορεί να βρίσκεται μέσα στους τάφους, τοποθετούνται σε μια πρόχειρη χωματερή εντός του νεκροταφείου και λίγα μέτρα από την είσοδο του κοιμητηρίου αρμοδιότητας του δήμου Ελευσίνας. 

Αυτές οι εικόνες στο νεκροταφείο της πολιτιστικής πρωτεύουσας Ευρώπης είναι το πρόσωπο της ντροπής στην χειρότερη της έκφανση, αυτή της λήθης και της σήψης, εικόνες που προσβάλλουν και δεν αρμόζουν στους νεκρούς μας. 

Οι συγγενείς των νεκρών συμπολιτών μας διαμαρτύρονται για την εικόνα αυτή κάνοντας λόγο, απολύτως δικαιολογημένα, για μη σεβασμό στους νεκρούς και πλήρη αδιαφορία από την δημοτική αρχή της Ελευσίνας. 

Σε επικοινωνία με το γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου Ελευσίνας Λεωνίδα Παππά αφενός ενημέρωσα και αφετέρου ζήτησα απόψεις ωστόσο δεν έλαβα καμία απάντηση… 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023, 14:49Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει