Εισήγηση Κ.Παπανάτσιου στο ν/σ για το λαθρεμπόριο

Η Βουλευτής Μαγνησίας Κ.Παπανάτσιου, πραγματοποίησε την εισήγηση κατ΄ άρθρον στη Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της παράνομης εμπορίας καπνού και βιομηχανοποιημένων καπνών.

Κατά την εισήγησή της, η κα Παπανάτσιου τόνισε ότι το λαθρεμπόριο καπνικών παρουσιάζει αυξητική τάση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και συμπλήρωσε ότι ενώ στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες και προβλέψεις για το μέγεθος των κατ’ αναλογία φόρων που χάνει το κράτος, εντούτοις μέχρι σήμερα το μεγάλο αυτό ζήτημα δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Η Βουλευτής συνέχισε την ομιλία της εστιάζοντας σε άρθρα του νομοσχεδίου που φέρνουν σημαντικές τομές, όπως η καθιέρωση ενός πλήρους συστήματος αδειοδότησης του κλάδου και η δημιουργία Κεντρικού Μητρώου Εφοδιαστικής Αλυσίδας καπνού. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι άδειες πλέον θα καταχωρούνται στο Μητρώο και θα αποδίδεται ο μοναδικός Αριθμός Μητρώου Διακινητή, έτσι ώστε να υπάρχει παρακολούθηση όλων των συναλλαγών και των διαδικασιών από το χωράφι στο εργοστάσιο και από το εργοστάσιο στο ράφι.

Η κα Παπανάτσιου ολοκλήρωσε την εισήγησή της επισημαίνοντας, ότι από την γενικότερη συζήτηση που λαμβάνει χώρα στο Κοινοβούλιο, προκύπτει ότι το παρόν νομοσχέδιο κινείται προς την κατεύθυνση της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος, του εκσυγχρονισμού και της υγιούς επιχειρηματικότητας και σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε από το βήμα όλους τους Βουλευτές να συναινέσουν με την ψήφο τους ανεξάρτητα από την αντιπολιτευτική γραμμή του κάθε κόμματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει