Εισαγγελική παρέμβαση για την 54χρονη που νοσούσε από κορωνοϊό και αρνήθηκε να διασωληνωθείΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021, 11:09

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας μπαίνουν οι «ιατρικές» συμβουλές σε ασθενείς με Covid οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ο θάνατος της 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό» και πέθανε αρνούμενη να διασωληνωθεί παρά τις συστάσεις των γιατρών προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Από την εισαγγελία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση η οποία δεν αφορά στους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντος του ζητώντας ακόμα και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής.

Η έρευνα αφορά σε όλα τα πρόσωπα εκείνα που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021, 11:14Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει