Εισερχόμαστε σε περίοδο βαθιάς ύφεσης με ευθύνη της κυβέρνησης

«Οι αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση για την εργασία είναι εξαιρετικά προβληματικές. Η αναστολή των συμβάσεων εργασίας και η νέα εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό είναι στην εντελώς λάθος κατεύθυνση», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε στον ρ/σ “Alpha 989” ότι η κυβέρνηση δεν διασφάλισε τις θέσεις εργασίας για την επόμενη μέρα του λοκ-ντάουν» και σημείωσε ότι «οι επιχειρήσεις δεν έχουν στηριχτεί οικονομικά και θα έχουν τεράστια αδυναμία λειτουργίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, «πρότεινε από την αρχή το κράτος να αναλάβει την καταβολή των μισθών των εργαζομένων που πλήττονται, το κόστος για κάτι τέτοιο είναι περίπου 2 δισ. τον μήνα, αν προσθέσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες φτάνει στα 2,7 δισ. τον μήνα, τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα στα δημόσια ταμεία.

Συγχρόνως, να δώσει ενίσχυση ρευστότητας στις επιχειρήσεις, κυρίως στις μικρομεσαίες, ύψους 3 δισ. ευρώ. Με τον συνδυασμό αυτών των δύο ενεργειών μπορούσε εν συνεχεία να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «αν αρχίσουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και ο κόσμος βγαίνει στην ανεργία, αν οι εργαζόμενοι με σχήματα εκ περιτροπής εργασίας έχουν μισό μισθό και μισή αγοραστική δυνατότητα, τότε μπαίνουμε σε ένα σπιράλ ύφεσης από το οποίο δεν θα μπορούμε να βγούμε γρήγορα. Γι’ αυτό επιμείναμε στην ανάγκη το πακέτο να είναι εμπροσθοβαρές. Έπρεπε ήδη αυτά τα μέτρα να έχουν ληφθεί, για να προλάβουμε τις αρνητικές εξελίξεις».

Για την Εργατική Πρωτομαγιά τόνισε ότι στις συνθήκες της πανδημίας «αποκτά και μία άλλη διάσταση, διότι σήμερα αξίζει να σκεφτούμε και να τιμήσουμε παραπάνω τους εργαζόμενους στην υγεία, στα σούπερ μάρκετ, στα ντελίβερι, τους ανθρώπους οι οποίοι αυτό το χρονικό διάστημα, που όλοι μέναμε στο σπίτι μας για να είμαστε ασφαλείς, έδιναν τη μάχη της πρώτης γραμμής για να υπηρετήσουν όλη την κοινωνία».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δήλωσε ότι «από τις εικόνες φαίνεται πως μπόρεσε να κάνει μία κινητοποίηση η οποία να σέβεται τα μέτρα ασφαλείας», ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, «στήριξε συμβολικές παρεμβάσεις σήμερα για να είμαστε απολύτως προσεκτικοί».

Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «τα μέτρα και οι κανόνες για την ασφάλεια των πολιτών και την παραμονή στο σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες και των επιστημόνων, ήταν στη σωστή κατεύθυνση και όλοι οι πολίτες τα τήρησαν με ευθύνη».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει