Εκατοντάδες συλλήψεις στη Συρία

Εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν στη Συρία καθώς εντείνονται οι επιχειρήσεις του στρατού στην πόλη Ντέιρ αλ Ζουρ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την οργάνωση, μετά τη στρατιωτική επίθεση με τουλάχιστον 50 νεκρούς, πυρά από αυτόματα όπλα ακούγονταν νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη.

Στην πόλη της κεντρικής Συρίας Χάμα περίπου 1.500 άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης μαζικών συλλήψεων στη συνοικία αλ Γκαράγκμα.

Ακτιβιστής δήλωσε ότι οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωναν ονόματα μέσω μεγαφώνων και αν εκείνος που θα άκουγε το όνομά του δεν παραδιδόταν, τότε στρατιώτες θα πραγματοποιούσαν έφοδο στο σπίτι του και θα συνελάμβαναν όλους τους άνδρες που θα έβρισκαν.

Δεκάδες άλλοι συνελήφθησαν στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ όταν άρματα μάχης πραγματοποίησαν επιδρομή στην πόλη Μααρέτ αλ Νααμάν.

Περισσότεροι από 1.650 άνθρωποι και περίπου 390 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Μαρτίου που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ. Οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να επαληθευτούν από ανεξάρτητη πηγή καθώς οι συριακές αρχές έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης και στις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει