Εκατό τόνοι καυσόξυλων διατέθηκαν σε οικογένειες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Εκατό τόνοι καυσόξυλα διατέθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου σε οικογένειες των Καναλίων στο πλαίσιο της χειμερινής περιόδου και της διασφάλισης θέρμανσης με φθηνό κόστος για τους κατοίκους. Παράλληλα από το Δήμο Ρήγα Φεραίου τονίστηκε πως δεν υπάρχει κανείς υπάλληλος ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που να κινδυνεύει με διαθεσιμότητα.

Συνεχίζονται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου οι εργασίες υλοτόμησης στην ορεινή περιοχή του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο της ενίσχυσης των οικογενειών στα Κανάλια και την Κερασιά.

Είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή ξεκινάει μια τέτοια πρωτοβουλία και στόχο έχει να βοηθηθούν οι οικογένειες να εξασφαλίσουν θέρμανση με πολύ μικρό κόστος σε μια περίοδο που το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί σε απαγορευτικά επίπεδα.

Το Δασαρχείο του Βόλου έχει δώσει την άδεια για να προχωρήσει η υλοτόμηση σε συγκεκριμένη δασική περιοχή, ενώ οι ποσότητες των καυσόξυλων θα διατεθούν σε οικογένειες των Καναλίων και της Κερασιάς.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το κόστος του ενός τόνου για διάθεση σε μια οικογένεια, ανέρχεται στα 50 ευρώ, όταν ο ενδιαφερόμενος μεταβεί ο ίδιος στη δασική περιοχή για να τα προμηθευτεί και 60 ευρώ, όταν οι υλοτόμοι μεταφέρουν στον ενδιαφερόμενο τις ποσότητες στο σπίτι του.

Από τα Κανάλια έχουν υποβληθεί περίπου 200 αιτήσεις από οικογένειες που θέλουν να προμηθευτούν καυσόξυλα. Για αυτή την περιοχή το Δασαρχείο έχει υπολογίσει ότι τα καυσόξυλα που θα παραχθούν από την υλοτόμηση, αγγίζουν σε ποσότητες τους 500 τόνους. Από αυτή την ποσότητα μοιράστηκαν πριν μερικές ημέρες 100 περίπου τόνοι.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως η υλοτόμηση θα συνεχιστεί, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στη δασική περιοχή που ορίστηκε από το Δασαρχείο. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία που δεν έχει ξαναγίνει στην περιοχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει