Εκδήλωση για την απελευθέρωση του Βόλου

Εκδήλωση για την 67η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης από τα Στρατεύματα Κατοχής, διοργανώνει ο Δήμος Βόλου την ερχόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί, στο χώρο μπροστά από το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Ρ. Φεραίου – δίπλα από το κτήριο του ΕΟΤ).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στους τόπους θυσίας των συμπολιτών μας – Φυλακές Αλεξάνδρας, Πλατεία Ελευθερίας και Κίτρινη Αποθήκη – από εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Εξάλλου, στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Δήμου Βόλου και Αντιστασιακών Οργανώσεων στο Μνημείο των ομαδικώς εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, στο 6ο χιλ. της οδού Βόλου-Λάρισας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου, στις 7 το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, θα παιανίσει τον Εωθινό στους κεντρικούς δρόμους των Βόλου και Νέας Ιωνίας, ενώ το βράδυ θα γίνει φωταγώγηση της πόλης. Η έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των πεσόντων της πόλης του Βόλου θα γίνει στις 8 π.μ., η δε υποστολή αυτής στις 5.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει