Εκδήλωση ευαισθησίας και μηνυμάτων στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μια εξαιρετική εκδήλωση που θα μείνει για χρόνια χαραγμένη στις λατρεμένες μας αναμνήσεις πραγματοποιήθηκε χθες στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Ήταν μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες, αφού εξέπεμπε αγάπη, ελπίδα, αλληλεγγύη και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.

Ήταν χωρισμένη σε τρεις ενότητες. Η πρώτη αφορούσε το μπαζάρ Πασχαλινών ειδών που ετοίμασαν με μεγάλο μεράκι τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το σύλλογο Διδασκόντων και με τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου.

Τα έσοδα του μπαζάρ, μοιράστηκαν άμεσα σε οικογένειες της μαθητικής κοινότητας που έχουν μεγάλη ανάγκη. Επίσης, μαζεύτηκαν και πολλά τρόφιμα που μοιράστηκαν ήδη στους έχοντες ανάγκη.

Η δεύτερη ενότητα αφορούσε μια μουσική περιπλάνηση στις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκη. Ηθικοί αυτουργοί της μουσικής πανδαισίας που κράτησε καθηλωμένους γονείς, μαθητές και φίλους που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του 20ου Δημοτικού Σχολείου ήταν τα μέλη της Ορχήστρας κιθαριστών SEMPRE VIVA και SEMPRE VIVA JUNIOR που με την καθοδήγηση της μαέστρου-μουσικού κας Ευαγγελίας Γούσια, έπαιξαν αφιλοκερδώς και αποθεώθηκαν από τους θεατές.

Η τρίτη ενότητα ήταν αφιερωμένη στις μαθήτριες και στους μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού που με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού-προέδρου των Ιεροψαλτών Μαγνησίας κ. Ευστάθιου Γραμμένου απέδωσαν ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, προκαλώντας τη συγκίνηση των παρευρισκόμενων.

unnamed2.jpg

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων διοργάνωσαν μια εξαιρετικής ποιότητας εκδήλωση, την οποία παρουσίασαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ Γιώργος Τέκος και η πρόεδρος του συλλόγου κα Ελένη Παπαθανασίου, παρουσία όλων των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων.

Το μπαζάρ κοινωνικής αλληλεγγύης επιμελήθηκαν τα μέλη του συλλόγου γονέων κ.κ. Όλγα Σταθοπούλου, Μάνια Μαργαριτόφ, Μάρω Παπαντωνιάδου, Φανή Μητσικώστα, Λίλιαν Μπασαγιάννη, Μαρία Πολυράβα, Χρύσα Γιώτη, Βάνια Γαντζού.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους συντελεστές, την Ορχήστρα Κιθριστών Sempre Viva και την μαέστρο Ευαγγελία Γούσια, τον εκπαιδευτικό Στάθη Γραμμένο, τα παιδιά της Ε’ και Στ’ Δημοτικού,

Επίσης απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην χορηγό ΕΨΑ για τη δωρεάν προσφορά των αναψυκτικών και στην κα Πένυ Τσαούτου, στα οπτικά Παπαγεωργίου και στην κα Μαρία Παπαγεωργίου για τη σημαντική της προσφορά, στην επιχείρηση Mikel για την προσφορά τροφίμων και φυσικά σε όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων για τις εξαιρετικές δημιουργίες τους.

Το επόμενο ραντεβού παιδιών και γονέων είναι τη Μ. Τρίτη στο Γηροκομείο του Βόλου, όπου μαθήτριες και μαθητές θα τραγουδήσουν ύμνους στους φιλοξενούμενους γέροντες του Ιδρύματος και θα τους προσφέρουν ως δώρο λαμπάδες που έχουν κατασκευάσει.

Η μαθητική κοινότητα του 20ου Δημοτικού στην τόσο δύσκολη συγκυρία όπου δοκιμάζονται σκληρά οι αντοχές όλων και οι ηθικές αξίες περνούν μεγάλη κρίση, στέκεται ΟΡΘΙΑ, στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης στο συνάνθρωπο και προσφέρει ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλύτερο αύριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει