Εκδήλωση με θέμα «Παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για την Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας

Η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της εσωτερικής υποτίμησης και η απουσία οποιουδήποτε σχεδιασμού περιφερειακής ανάπτυξης, έχουν οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική κατάρρευση. Παρά τις προσπάθειες ωραιοποίησης της κατάστασης, η αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η απερχόμενη πλειοψηφία στην Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να κρυφτεί από την καθημερινότητα των Θεσσαλών πολιτών. Μείωση της απασχόλησης, μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, με αποτέλεσμα η Θεσσαλία να κατρακυλήσει στην προτελευταία θέση ως η δεύτερη φτωχότερη περιφέρεια, μείωση της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας, γεγονός που αποτυπώνει την αποδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού, αύξηση της ανεργίας πάνω από 25% στην Περιφέρεια.

Στην Μαγνησία η κατάσταση βιώνεται από τους πολίτες με τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το κλείσιμο επιχειρήσεων και την δραματική συρρίκνωση άλλων – μεταξύ αυτών και σημαντικών βιομηχανικών μονάδων.

Η Περιφέρεια μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου. Δεν μπορεί απλά να περιορίζεται στην αξιοποίηση προγραμμάτων και εργαλείων που σχεδιάζονται σε κεντρικό ή Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο «Δρόμος Ανατροπής για την Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας» θα παρουσιάσει τη Στρατηγική για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και τις θέσεις για τη βιομηχανική πολιτική, στο Βόλο, την πόλη με την ισχυρή παράδοση στη μεταποίηση, αναδεικνύοντας τόσο τις προτεραιότητες πολιτικής όσο και τις δυνατότητες αξιοποίησης πρωτοβουλιών που έχει η Περιφέρεια και οι οποίες δεν έχουν αξιοποιηθεί από την απερχόμενη πλειοψηφία.

Η εκδήλωση με θέμα την «Παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Απριλίου, στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Τις θέσεις της παράταξης θα παρουσιάσουν η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ηρώ Διώτη και ο υποψήφιος αντιπερειφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος Σταμπουλής.

Θα παρέμβει ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει