Εκδήλωση Συλλόγου των εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, η 28η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου των εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου «Η Οξυά». Στο κατάμεστο από κόσμο κέντρο διασκέδασης παραβρέθηκαν πάνω από εξακόσια άτομα όπου απόλαυσαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τις ομάδες του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου, όπου πραγματικά κατέπληξαν το κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γεώργιος Καλτσoγιάννης, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δ. Ε. Νέας Αγχιάλου κ. Παντελής Πελεκάνος , οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Τσιάμη και Θεολόγος Διαμαντένιας , ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου κ. Ελευθέριος Διαμαντένιας και εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών φορέων. Επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού ¨ Δήμητρα¨ κ. Ιωάννης Κίτσιος καθώς επίσης και εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της Νέας Αγχιάλου αλλά και γενικά της Μαγνησίας.

Ο Σύλλογος εν Θεσσαλία Οξυωτών ιδρύθηκε την 31η Ιανουαρίου 1985 με το μεράκι των Οξυωτών οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Νέα Αγχίαλο κατά τις δεκαετίες 1950 και 1960. Ο Σύλλογος έχει ως σκοπό την αναβίωση των εθίμων του χωριού Οξυά που βρίσκεται στο Β.Δ. ορεινό τμήμα του Νομού Καρδίτσας περίπου στο κέντρο των Αγράφων. Ο Σύλλογος σήμερα αριθμεί 367 ενεργά μέλη.

Το χορευτικό τμήμα είναι το πρώτο τμήμα που δημιουργήθηκε μετά τη σύσταση του Συλλόγου. Με το τμήμα αυτό ο Σύλλογος επεδίωξε κατ’ αρχήν τη διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών χορών της Οξυάς. Όμως πολύ σύντομα με τη διάθεση και την έφεση των χορευτών στο χορό , αλλά και την εμπειρία και το μεράκι όλων, επεκτάθηκε στην εκμάθηση χορών από όλη την Ελλάδα, που ξεκινούν από τον Πόντο και τη Θράκη και φτάνουν στα νησιά και τη Κρήτη και τη Μικρά Ασία. Σήμερα στον Σύλλογο λειτουργούν 9 χορευτικά τμήματα, που πλαισιώνονται από 150 περίπου χορευτές ηλικίας 4-60 χρόνων.

Τους παραδοσιακούς χορούς διδάσκει η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Ευαγγελία Κουτσοβασίλη – Ράλλη .

Το ΔΣ και ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Ηλίας Καραβίδας ευχαριστεί τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου για την άψογη παρουσία τους, τους γονείς των χορευτών και ιδιαιτέρως την χοροδιδάσκαλο κ Ευαγγελία Κουτσοβασίλη καθώς και τους χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης .

Επίσης κατόπιν προσκλήσεως το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου θα συμμετέχει κατά το τριήμερο 21-24 Φεβρουαρίου 2013, σε Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Κωνσταντινούπολη, εκδήλωση που διοργανώνει η Θεαγένειος Σχολή (Μεγάλη του Γένους Σχολή), παρουσία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου. Εκ μέρους του Δήμου Βόλου προσκλήθηκε και θα συνοδέψει τους χορευτές ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει