Εκδήλωση της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ως πυροκροτητής των νέων ανταγωνισμών του κεφαλαίου και ως ένας ακόμα μηχανισμός διαλογής φτηνού εργατικού δυναμικού μέσα από τις μεταναστευτικές ροές, για την ανάπτυξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα και Τουρκία συμμετέχουν στον πόλεμο για την αναδιανομή της πίτας της κερδοφορίας, στον πόλεμο εναντίων των μεταναστών και κυρίως πρωτοστατούν σε έναν ανελέητο κοινωνικό πόλεμο μέσα στις ίδιες τους τις μητροπόλεις ενάντια στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε αντιστέκεται.

Την ίδια στιγμή ο ρατσισμός και ο εθνικισμός επιχειρεί να γίνει το ιδεολογικό υπόβαθρο που υποβαθμίζοντας την ενότητα των συμφερόντων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, πέρα από εθνικούς, θρησκευτικούς και φυλετικούς διαχωρισμούς, θωρακίζει και ενισχύει την ενότητα της βούλησης του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς. Μόνο αντίπαλο δέος μπορεί να είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη.

Η ενότητα των λαών της περιοχής ενάντια στα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων. Κομβικό σημείο ενάντια στην πάλη με τον ιμπεριαλισμό, την ΕΕ και την ολιγαρχία αποτελεί η προσπάθεια για την κοινή διακήρυξη φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας και τους πρόσφυγες που ζουν στις χώρες αυτές (διακήρυξη της Κεσσάνης).

Μια πρωτοβουλία σωματείων, πολιτικών και κοινωνικών φορέων που θα προτάξουν και από τις 2 πλευρές του Αιγαίου την ανάγκη για ενότητα της εργαζόμενης πλειοψηφίας, για να ζήσει μια αξιοβίωτη ζωή, κόντρα και ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου.

Γιατί για να ζήσουν ελεύθεροι οι λαοί, πρέπει πρώτα να απελευθερωθούν από τα δεσμά της εκμετάλλευσης που δημιουργεί ο ίδιος ο καπιταλισμός. Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας , η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 20/02 στις 19:00 στο χώρο της, Μεταμορφώσεως 19. Ομιλητές θα είναι οι : Ερτζουμέντ Ακντενίζ (δημοσιογράφος, στέλεχος Κόμματος Εργασίας Τουρκίας ΕΜΕΡ, συγγραφέας του βιβλίου “Πρόσφυγες Eργάτες”), Βεζου Θάνια (δασκάλα, μέλος του Συντονισμού για Προσφυγικο-Μεταναστευτικο σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων), Χαραλαμπόπουλος Νίκος (μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει