Εκδηλώσεις με θέμα «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΕΞΟΥΣΙΑ στον καιρό του μνημονίου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Βόλος: 2 Μαρτίου, 6μμ, Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας Βόλου

Ομιλητές:
Κατερίνα Μάτσα, ψυχίατρος, Επιστημονική υπεύθυνος του 18ΑΝΩ
Κώστας Ξηρομερίτης, ψυχίατρος, Επιστημονικός συνεργάτης του ΚΗΠΟΣ και του οικοτροφείου ΜΑΖΙ.
Διοργάνωση: ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ & ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

Λάρισα, 3 Μαρτίου, 12.30μμ, στο Στέκι para tod@s, Φαρμακίδου 4

Ομιλήτρια: Κατερίνα Μάτσα, ψυχίατρος, Επιστημονική υπεύθυνος του 18ΑΝΩ

Διοργάνωση: Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΣΤΕΚΙ para tod@s

Η μεγαλύτερη υγειονομική βόμβα είναι η χρεοκοπία του καπιταλισμού

Στη πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας, ο καπιταλιστικός κόσμος έχει χρεοκοπήσει σπρώχνοντας εκατομμύρια εργαζόμενους στο περιθώριο μιας ζωής, χωρίς όρους ύπαρξης. Καταστρέφονται οι ζωές εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων εργατικών λαϊκών μαζών, για τη σωτηρία του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Στη χώρα πρωταθλητή του 30% ανεργίας, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι μετανάστες χωρίς χαρτιά, μετατρέπονται σε ιδιότυπη κοινωνική πλειοψηφία των ευπαθών ομάδων, σε καθεστώς ανείπωτης εργασιακής εκμετάλλευσης, στερούμενοι τα στοιχειώδη δικαιώματα και πάνω απ’ όλα στην υγεία.

Δομές υγείας, από νοσοκομεία μέχρι κέντρα απεξάρτησης και δομές ψυχικά πασχόντων που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα με περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων, με στέρηση επαρκούς προσωπικού, χρηματοδότησης, της δυνατότητας να παράσχουν την μέχρι χθες στοιχειώδη φροντίδα. Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού βρίσκεται στην πυρά της καπιταλιστικής εξόντωσης. Το ρεκόρ αυτοκτονιών την εποχή των μνημονίων μαρτυρά το δρόμο που έχει χαράξει η αστική εξουσία: Οι «παρείσακτοι» πρέπει να εκλείψουν!

Η ταξική γενοκτονία πρέπει να αντιμετωπιστεί πέρα από τα όρια της αποδεκτής από το σύστημα τυπικής διαμαρτυρίας, του συνδικαλιστικού αγώνα και απαιτεί την ενεργητική συνένωση, εργαζομένων στην υγεία, των πασχόντων, των οικογενειών τους, των ανέργων και ανασφάλιστων, ελλήνων και μεταναστών, για τη λήψη άμεσων μέτρων πανεθνικά, που θα παλέψει με κάθε μέσο την αποτροπή της ολοκληρωτικής εξαθλίωσης μας και τη μετατροπή μας σε οιονεί επαίτες και υποψήφιους αυτόχειρες!

Η Πρωτοβουλία μας καλεί στη συγκρότηση ενός ανοικτού κέντρου αγώνα για την υγεία, για να οργανώσουμε και να επεκτείνουμε τη δράση μας στο επίπεδο της αλληλεγγύης, που τη νοούμε ως αναγκαία προϋπόθεση του αγώνα μας για κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωση από τη καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια σε όλους αυτούς που υποκριτικά, αφού πίνουν το αίμα του λαού, οργανώνουν φιλανθρωπικά gala, με μόνο σκοπό να διαιωνίσουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών
http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/
[email protected]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει