Εκδρομή του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου στην Αθήνα (Photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα που οργάνωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου για τα μέλη – υποστηρικτές.

Στην διαδρομή, τους προσφέρθηκε πρωινό από το Ινστιτούτο. Πρώτος σταθμός ήταν η επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να θαυμάσουν διάφορα ζώα, πουλιά και ερπετά από διάφορες χώρες του κόσμου.

Δεύτερος σταθμός το Πλανητάριο, όπου παρακολούθησαν την προβολή με τίτλο «Η Μεγάλη Περιπέτεια» που προβλήθηκε ειδικά για τα μέλη και τους φίλους του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου.
Στην παράσταση αυτή, περιγράφονταν σύντομα αλλά περιεκτικά οι δραστηριότητες των διαστημικών λεωφορείων τα τελευταία τριάντα χρόνια, η εκπαίδευση και οι συνθήκες διαβίωσης των αστροναυτών στο διάστημα, η εμφάνιση και η εξέλιξη των Διαστημικών Σταθμών (Σαλιούτ, Σκάιλαμη, Μιρ και Διεθνείς Διαστημικός Σταθμός), η προσφορά των απογόνων του Σπούτνικ για την βελτίωση της ζωής στη γη, οι ανακαλύψεις των τροχιακών μας αστεροσκοποίων για το Σύμπαν και οι περιπέτειες των «Πρεσβευτών του Ανθρώπου» στους πλανήτες και στους δορυφόρους του ηλιακού μας συστήματος.

Μετά την μαγική παραπλάνηση στο Πλανητάριο, επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, την Πλάκα, το Μοναστηράκι, όπου γευμάτισαν στην ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη.

Το απόγευμα επισκέφθηκαν το Σύνταγμα και την Βουλή των Ελλήνων, όπου τους υποδέχθηκε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής του Νομού Μαγνησίας κ. Πάρις Μουτσινάς με τον οποίο είχαν μια ευχάριστη συζήτηση.

1.jpg

Επισκέφθηκαν την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, όπου η ξεναγός της Βουλής τους ενημέρωσε για την ιστορία του κτηρίου της Βουλής.

2.jpg

Επίσης επισκέφθηκαν την Έκθεση «Χαρίλαος Τρικούπης», καθώς επίσης και την Έκθεση «Βαλκανικός Πόλεμος Διοικητική Ενσωμάτωση Νέων Χωρών».

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδρομή, τον Βουλευτή κύριο Πάρι Μουτσινά και ιδιαίτερα το Ίδρυμα Ευγενίδου για την δωρεάν και αποκλειστική προβολή που έκανε στους εκδρομείς του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου.

Ο Πρόεδρος
Στέργιος Παπαϊωάννου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει