Εκδόθηκε στην Ιταλία το μέλος της Καμόρα που συνελήφθη στη ΘεσσαλονίκηΡεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Στα χέρια των Ιταλικών Αρχών βρίσκεται από την Παρασκευή ο 56χρονος Πασκουάλε Ντιάνο, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και κατηγορείται ότι είναι μέλος της Καμόρα (ιταλική μαφία στη Νάπολι). Συγκεκριμένα μεταφέρθηκε υπό αστυνομική συνοδεία με πτήση της Alitalia στο αεροδρόμιο Fumicino της Ρώμης από την Αθήνα.

Ο Ιταλός εντοπίστηκε στις 20 Ιουνίου στην περιοχή των Πεύκων Νεάπολης – Συκεών και όπως προκύπτει από την έρευνα των Ιταλικών Αρχών είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Ο ίδιος- σύμφωνα πάντα με του Ιταλούς – δραστηριοποιούταν στο ξέπλυμα χρημάτων παράνομων εσόδων της οργάνωσης, κυρίως εκτός Ιταλίας ενώ τον συνδέουν με έναν από τους αρχηγούς της Καμόρα, τον Πάολο Ντι Λάουρο.

Πάολο Ντι ΛάουροΟ ίδιος είχε αρνηθεί κάθε σχέση με συμμορίες ή δίκτυα της ναπολιτάνικης μαφίας, καθώς και τις κατηγορίες για ξέπλυμα κερδών της μαφιόζικης οργάνωσης «Καμόρα».

Ο 56χρονος είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών διωκτικών αρχών.

Από την πρώτη στιγμή μάλιστα  είχε συναινέσει στο αίτημα των Ιταλών να εκδοθεί στην πατρίδα του, ενώ είχε ζητήσει να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο για την έκδοσή του, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό.

Όπως έγινε γνωστό, στον εισαγγελέα Εφετών κατέθεσε ότι ζούσε στην Ελλάδα από το 1995 με την οικογένειά του και η σύζυγός του διατηρεί στην Ελλάδα, επιχείρηση εμπορίας υφασμάτων και ρούχων.

Oι Ιταλικές Αρχές συνέλαβαν στη Γερμανία ακόμα ένα μέλος το οποίο συνδέεται με τη  φαμίλια Ντι Λάουρο, τον Ανιέλο Σιόριο.

Η φαμίλια Ντι Λάουρο (Καμόρα)

Ο Ντι Λάουρο και ο Σιόριο, σύμφωνα με την Διεύθυνση Καταπολέμησης της Μαφίας, ήταν οι δύο καταζητούμενοι προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ ερευνών και επιχειρήσεων που πραγματοποιούνταν τα τελευταία χρόνια. 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 05:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει