Εκεί που του… χρωστούσε, του πήρε και 70 χιλιάδες ευρώ! – Νέα απάτη «μαμούθ» στην ΗλείαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022, 18:19

Νέα απάτη «μαμούθ» σε βάρος επιχειρηματία στην Ηλεία καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες με το φαινόμενο να γίνεται πολύ ανησυχητικό πλέον αν αναλογιστούμε την συχνότητα που λαμβάνουν χώρα τέτοιες πράξεις αλλά και τα υπέρογκα ποσά που κάνουν «φτερά» από τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων πολιτών που πέφτουν θύματα των επιτήδειων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή της Βουπρασίας, όταν ο άγνωστος δράστης επικοινώνησε με τον επιχειρηματία και του ζήτησε τον αριθμό του λογαριασμού του προκειμένου να του καταθέσει ένα πόσο το οποίο υποτίθεται πως του χρωστούσε.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο Ηλείος επιχειρηματίας που είναι συνιδιοκτήτης εταιρείας κατάλαβε σχετικά έγκαιρα την απάτη και κατόρθωσε μέσω της τράπεζας του, να μπλοκάρει τον ποσό των 24 χιλιάδων ευρώ, όχι όμως και των 70 χιλιάδων ευρώ που του απέσπασε ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μοίρασε τα χρήματα που απέσπασε σε τράπεζες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προσποιούμενος τον πελάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με συνιδιοκτήτη εταιρείας και με το πρόσχημα εξόφλησης χρηματικού ποσού, που υποτίθεται όφειλε, απέσπασε τους τραπεζικούς του κωδικούς αλλά και τους κωδικούς ασφαλείας OTP, με αποτέλεσμα να του αποσπάσουν χρηματικό πόσο, που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ, από τον λογαριασμό της εταιρείας».

Πηγή: Εφ.«Πατρίς» Ηλείας


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022, 18:19Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει