Εκλογές: Γενική πρόβα στο υπουργείο Εσωτερικών – Στις 20:30 το πρώτο αποτέλεσμαΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023, 16:10

Πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών η γενική πρόβα, για την μετάδοση των αποτελεσμάτων στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 25 Ιουνίου.

Το πρώτο αποτέλεσμα εκτιμάται στις 20:30 το βράδυ, αφού αυτές οι εκλογές πραγματοποιούνται με λίστα και δεν θα χρειαστεί καταμέτρηση σταυρών. Η ενσωμάτωση θα προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Στις εκλογές της 21ης Μαίου το 80% της Επικράτειας είχε ενσωματωθεί στις 22:10.

Η πρόβα πραγματοποιήθηκε παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και των εκπροσώπων της Singular Logic.

Την καθιερωμένη επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε νωρίτερα η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού. Την ενημέρωσε για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σχετικά με την εκλογική διαδικασία της Κυριακής και τη διευκόλυνση των εκλογέων όπου χρειαστεί.

Νωρίτερα, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκε και ο υπηρεσιακός υπουργός Επικρατείας Βασίλης Σκουρής, προκειμένου να τη διαβεβαιώσει για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

«Υπάρχει μεγάλη εμπειρία όλα θα πάνε καλά» ανέφερε η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού.

«Υπάρχει ετοιμότητα από όλους τους υπαλλήλους – επιβλέπω προσωπικά, ο σχεδιασμός ακολουθείται κατά γράμμα» ανέφερε ο Γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών και διοικητικής υποστηριξης Γιώργος Δέδες.

Πηγή: ΕΡΤ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023, 16:10Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει