Εκλογική αναμέτρηση στο Πέτερμποροου για μία βουλευτική έδραΚάλπες στήθηκαν σήμερα στο Πέτερμποροου της κομητείας του Κέιμπριτζ για τη συμπληρωματική εκλογή βουλευτή που θα αντικαταστήσει την Φιόνα Ονασάνια του Εργατικού κόμματος, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά την καταδίκη της επειδή είχε πει ψέματα σε δικαστήριο για παράβαση ορίου ταχύτητας.

Η εκλογική μάχη στην πόλη αυτή θα αποκτήσει ενδιαφέρον, εάν κατά τις προβλέψεις αποσπάσει από το κόμμα των Εργατικών την βουλευτική έδρα το κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ, καταφέρνοντας έτσι να βάλει στο κοινοβούλιο τον πρώτο του βουλευτή, που είναι ο υποψήφιος Μάικ Γκριν.

Η εκλογική περιφέρεια είχε υποστηρίξει την αποχώρηση από την ΕΕ με ποσοστό 60,9% στο δημοψήφισμα του 2016 και την διεκδικούσαν παραδοσιακά τα δύο κυρίαρχα κόμματα. Το 2017, το κόμμα των Εργατικών κέρδισε την βουλευτική έδρα με τη μικρή πλειοψηφία των 607 ψήφων από τους Συντηρητικούς, ενώ το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών είχε καταλήξει τρίτο.

Σε αυτή την αναμέτρηση συμμετέχουν 15 υποψήφιοι, ενώ οι Συντηρητικοί και οι Εργατικοί έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στον προεκλογικό αγώνα, με επισκέψεις στην πόλη τόσο από τον Τζέρεμι Κόρμπιν όσο και από τον πρώην πρωθυπουργό των Τόρις Γκόρντον Μπράουν, αλλά και τους δύο υποψήφιους για την ηγεσία των Τόρις, τους Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Χαντ. Αλλά το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ έλαβε από την συγκεκριμένη πόλη πάνω από 16.000 ψήφους στις ευρωεκλογές – διπλάσιες από τους εκλεγμένους του Εργατικού κόμματος – κάτι το οποίο πυροδότησε προβλέψεις για ανατροπή στα παραδοσιακά αποτελέσματα.

Η υποψήφια του Εργατικού κόμματος Λίζα Φορμπς δέχθηκε κριτική για την προτίμηση που έδειξε σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έκανε λόγο για σιωνιστική ατζέντα της Τερέζα Μέι. Κριτική δέχθηκε και ο υποψήφιος του κόμματος του Brexit, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε κάνει περιουσία από μία εταιρία που εμπλέκεται σε αγοροπωλησίες τίτλων πλήρους κυριότητας σε νέα σπίτια.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, 17:11

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει