Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του γυμνασίου Καπανδριτίου Αττικής στο ΙΕΚ Δήμου Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μια μεγάλη ομάδα μαθητών του γυμνάσιου Καπανδριτίου Αττικής, επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου χθες, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στο Βόλο.

Σκοπός της επίσκεψης τους, ήταν η ξενάγηση στους χώρους και στις αίθουσες όλων των ειδικοτήτων του ΔΙΕΚ καθώς και η παρακολούθηση ορισμένων μαθημάτων που διεξάγονταν εκείνη την ώρα στις αίθουσες.

Ο διευθυντής του ΔΙΕΚ ανέλαβε τη ξενάγηση των μαθητών και τους ενημέρωσε για τις ειδικότητες που λειτουργούν στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου.
Ποιο συγκεκριμένα, τους ενημέρωσε για τα μαθήματα που πραγματοποιούνται σε όλες τις ειδικότητες, τις επιπλέον δραστηριότητες των σπουδαστών εντός και εκτός της σχολής, καθώς και για την επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων ανά ειδικότητα.

Οι μαθητές του γυμνασίου έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ειδικότητα του «Τεχνικού Λήψης Φωτογραφικής Εικόνας», μιας και λόγω του ότι έχουν ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS, έχουν αναλάβει τη παραγωγή video για το σχολείο τους και η βοήθεια που έλαβαν από τους καθηγητές και τους σπουδαστές της ειδικότητας της Φωτογραφίας στο ΔΙΕΚ, τους ήταν άκρως απαραίτητη.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αρκετές επισκέψεις στο ΔΙΕΚ από γυμνάσια, λύκεια, σχολές και συλλόγους τόσο από τη περιοχή μας, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Τόσο ο διευθυντής του ΔΙΕΚ αλλά και όλοι οι καθηγητές και σπουδαστές του ΔΙΕΚ, με μεγάλη τους χαρά και προθυμία, χαίρονται πάντα να βοηθούν και να δίνουν χρήσιμες πληροφορίες σε όσους επισκέφτονται το χώρο του ΔΙΕΚ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει