ΕΚΠΟΛ για λευκές νύχτες

Διοργάνωση λευκής νύχτας στο Βόλο

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Συνάντηση των αρμοδίων φορέων για τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας και στο Βόλο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων. Ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστας Χαλέβας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δ. Βόλου κα Μπαρτζιώκα, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Τσέλιο, την εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου και πρόεδρο του εμπορικού τμήματος κα Παπαοικονόμου, τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών κ. Τσαρδακά, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ Αναψυκτηρίων και καταστημάτων Εστίασης Μαγνησίας κ. Γρηγορίου, την πρόεδρο της Λέσχης Εργαζομένου κοριτσιού κα Τσεκούρα, και το μέλος της Λέσχης κ. Παπουτσή, καθώς και την κα Σπανού από το Δήμο Βόλου, όπου συζητήθηκε το τρόπος για την όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων δεσμεύτηκαν να ενημερώσουν τα διοικητικά τους συμβούλια, εντός του επόμενου δεκαημέρου, προκειμένου να φέρουν ολοκληρωμένες προτάσεις για τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας. Ο χρόνος υλοποίησης της Λευκής Νύχτας προσανατολίζεται να γίνει το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, μεταξύ 12 και 19 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο. Όλοι μαζί δεσμεύτηκαν να γίνει και δεύτερη συνάντηση για το θέμα αυτό μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, έχοντας επεξεργαστεί τις προτάσεις των φορέων τους, προκειμένου να συζητηθεί η τελική πρόταση και το πρόγραμμα διεξαγωγής της Λευκής Νύχτας.

Σοβαρός προβληματισμός υπήρξε με το ενδεχόμενο της επέκτασης της Λευκής Νύχτας και σε άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα του Βόλου, προκειμένου η εορταστική αυτή βραδιά να επεκταθεί πέραν της πόλης μας.

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των φορέων τάχτηκαν υπέρ της όσο το δυνατόν συντομότερης ημερομηνίας διεξαγωγής της εκδήλωσης, δηλώνοντας ότι αγκαλιάζουν κάθε προσπάθεια, που έχει αναπτυξιακό στόχο για τις επιχειρήσεις και την πόλη.

Την προσπάθεια αυτή θα ενισχύσουν με πολιτιστικά δρώμενα πολιτιστικοί, καλλιτεχνικοί σύλλογοι και χορευτικά.

Θεωρώντας ότι έχουμε υποχρέωση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, την οποία θα επιδιώξουμε την θεσμοθέτησή της κάθε χρόνο, θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και όλοι όσοι θεωρούν ότι μπορούν να συμβάλλουν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην ολοκληρωμένη πρόταση που θα επεξεργαστούν οι αρμόδιοι φορείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει