Εκπροσώπους του Παναιτωλικού και του Αστέρα Τρίπολης συνάντησε ο ΑυγενάκηςΟ κύκλος επαφών του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους επικεφαλής των ΠΑΕ, συνεχίστηκε σήμερα (6/9) με τους εκπροσώπους του Παναιτωλικού και του Αστέρα Τρίπολης.

Ο κ. Αυγενάκης ανάλυσε, αρχικά στον μεγαλομέτοχο του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα, και στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Μάκη Μπελεβώνη, και ακολούθως στον πρόεδρο των Αρκάδων, Γιώργο Μποροβήλο, τις δράσεις που σχεδιάζει η Πολιτεία για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στα γήπεδα και την αντιμετώπιση της βίας, έπειτα από την προηγηθείσα συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, και τις συνεννοήσεις με τις ποδοσφαιρικές αρχές (FIFA/UEFA, EΠΟ, Λίγκες).

Ο υφυπουργός και οι παράγοντες των ομάδων αναφέρθηκαν και στο VAR, με τον κ. Αυγενάκη να επαναλαμβάνει ότι τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία του τις δύο πρώτες αγωνιστικές πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από την ΚΕΔ, την ΕΠΟ και την διεθνή εποπτεύουσα Αρχή, καθώς οι φορολογούμενοι, με χρήματα των οποίων εγκαταστάθηκε το VAR στη χώρα μας, απαιτούν την ορθή εφαρμογή του, η οποία θα βοηθήσει για ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Παναιτωλικού, ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Είχα τη χαρά να υποδεχτώ στο γραφείο μου τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός μαζί με τους συνεργάτες του. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Μια συζήτηση που βεβαίως ο κύριος άξονας ήταν τα θέματα της βίας και οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ήδη ως κυβέρνηση, όμως σε αυτή την προσπάθεια δεν αρκεί μονάχα η Πολιτεία. Βρήκα πόρτες και αυτιά ανοιχτά. Ήδη έχουν γίνει πολλά από τον Παναιτωλικό και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα πολύ πιο στενά. Συζητήσαμε επίσης για το VAR.

Ξεκαθάρισα ότι είναι απόλυτα χρήσιμος μηχανισμός που θα βοηθήσει στην αξιοπιστία και στην αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο τα πρώτα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Πρέπει να εξαλείψουμε κάθε πρόβλημα, κάθε δεύτερη και τρίτη σκέψη, ώστε να εμπιστευτούμε αυτή την εφαρμογή και ο καθένας με το δικό του τρόπο, να βοηθήσει για ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Συνεχίζουμε τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ και είμαι βέβαιος ότι με την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας θα ανοίξει ένας άλλος κύκλος, πιο στενής συνεργασίας, όπου θα φέρει πιο ορατά και αισθητά αποτελέσματα για τους παράγοντες, για τους αθλητές, κυρίως όμως, για τους έλληνες φιλάθλους».

Ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, ανέφερε: «Η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό ήταν για μας μια πολύ καλή και μεγάλη έκπληξη. Με χαρά συζητήσαμε πολλά θέματα τα οποία ο υπουργός και οι συνεργάτες του ετοιμάζουν για το ποδόσφαιρο.

Είναι θετικά όλα όσα ακούσαμε και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Περιμένουμε πολλά πράγματα και μεγάλες αλλαγές στο ποδόσφαιρο. Εύχομαι να ακολουθήσουν όλοι, και οι “μεγάλοι” και οι “μικροί” του ποδοσφαίρου, αυτά τα οποία πάνε να γίνουν. Να βοηθήσουμε όλοι μαζί, για να κάνουμε το ποδόσφαιρο καλύτερο».

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε: «Είχα τη χαρά να φιλοξενήσω στο γραφείο μου τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης, της μοναδικής ομάδας από την Πελοπόννησο που συμμετέχει στη Super League 1.

Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, μιλήσαμε φυσικά για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ετοιμάζει η κυβέρνησή μας για τα θέματα της αντιμετώπισης της βίας και εκεί συμφωνήσαμε απόλυτα για τα βήματα τα αποία έχουμε χαράξει.

Μιλήσαμε επίσης, για την αναγκαιότητα λειτουργίας του VAR με μεγαλύτερη προσοχή, καλύπτοντας όλα τα κενά που έχουν εντοπιστεί από την περίοδο της εφαρμογής των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Η συζήτηση δεν περιορίστηκε σε αυτά, είπαμε και πολύ περισσότερα, τα οποία είμαι βέβαιος ότι με τη συνεπικουρία και των παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου θα περιορίσουμε -και μακάρι, να μπορούσαμε να πούμε να εξαλείψουμε- φαινόμενα έντασης, σκληρών δηλώσεων, πρωτοβουλιών που δυναμιτίζουν το κλίμα πολλές φορές και ενισχύουν τη βία που βλέπουμε να εξελίσσεται στους αγωνιστικούς χώρους ή γύρω από αυτούς».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μποροβήλος είπε: «Κατ’αρχάς θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον κ. υπουργό για αυτή την πρωτοβουλία να μας καλέσει και να μάθει από πρώτο χέρι τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όχι πως δεν τα γνωρίζει, αλλά ο διάλογος πάντα είναι αυτός ο οποίος ωφελεί και στο τέλος λύνει προβλήματα. Επίσης θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί έχει δείξει πραγματικά ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον, γρήγορα θα λέγαμε, διότι είναι μια καινούρια κυβέρνηση.

Ευελπιστώ ότι με τις γνώσεις τις οποίες έχει, το ενδιαφέρον το οποίο έχει, θα δούμε και σύντομα αποτελέσματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένα ποδόσφαιρο το οποίο έχει καταταλαιπωρηθεί, πιστεύω ότι πιο κάτω δεν πάει. Ο καθένας από τη μεριά του, ανεξάρτητα με το τι ασχολείται ή με οποιαδήποτε ιδιότητα έχει, οφείλει να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια, η οποία γίνεται για να δούμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Νωρίτερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης συνάντηθηκε με τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας τένις, Σπύρο Ζαννιά, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ντέιβις, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο Τατόι.

Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού συνάντησε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ιστιοπλόο Μάρκο Σπυρόπουλο, ο οποίος στις 22 Σεπτεμβρίου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διεθνή αγώνα μοναχικού διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού με σκάφος μόλις 6,5 μέτρων, Mini Transat.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει