Εκρήξεις σε δύο πόλεις της πολιτείας Αμχάρα


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, 06:54

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο πόλεις στην πολιτεία Αμχάρα της Αιθιοπίας, η οποία γειτονεύει με τη βόρεια πολιτεία Τιγκρέ, όπου ομοσπονδιακά στρατεύματα μάχονται εναντίον τοπικών δυνάμεων.

Οι εκρήξεις αναφέρθηκαν στις πόλεις Μπαχίρ Νταρ και Γκοντάρ, ανακοίνωσαν αργά χθες βράδυ το γραφείο επικοινωνίας της Αμχάρα και η ειδησεογραφική υπηρεσία της πολιτείας.

Οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθεί εάν οι εκρήξεις σχετίζονται με τις συγκρούσεις στο Τιγκρέ, ανέφερε το γραφείο επικοινωνίας της πολιτείας, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπάρχουν θύματα.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις αφότου ο πρωθυπουργός Άμπι Άχμεντ ανέπτυξε τον στρατό εναντίον των καλά εκπαιδευμένων τοπικών στρατευμάτων την 4η Νοέμβριου, αφού τα κατηγόρησε ότι επιτέθηκαν σε ομοσπονδιακή στρατιωτική βάση.

Τα Ηνωμένα Έθνη, η Αφρικανική Ένωση και άλλοι οργανισμοί ανησυχούν ότι οι εχθροπραξίες μπορεί να επεκταθούν και σε άλλα τμήματα του δεύτερου πολυπληθέστερου κράτους της μαύρης ηπείρου και να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρο το Κέρας της Αφρικής.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, 06:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει