Εκτοξεύθηκε με αυτοσχέδιο πύραυλο για να δει αν η Γη είναι επίπεδη


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, 15:54

Ο 64χρονος «Mad» Mike Hughes έχασε τη ζωή του, όταν συνετρίβη ο αυτοσχέδιος πύραυλος τον οποίο είχε κατασκευάσει για να παρατηρήσει από ψηλά αν η Γη είναι στρογγυλή ή επίπεδη, όπως υποστήριζε ο ίδιος.

Ο αυτοσχέδιος πύραυλος στον οποίο επέβαινε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, κοντά στο Barstow στην Καλιφόρνια, συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του και ενώ είχε φθάσει σε ύψος μόλις 1.525 μέτρων.

Σύμφωνα με το Metro.co.uk., το αλεξίπτωτό του εθεάθη να πέφτει, χωρίς ο ίδιος να είναι δεμένος σε αυτό.

Το δίκτυο «Science Channel», που βρισκόταν στο σημείο της συντριβής για να απαθανατίσει τις στιγμές της εκτόξευσης, μετέδωσε την τραγική είδηση με ανάρτησή του στο Twitter:

«Ο Mike Hughes έχασε τη ζωή του σήμερα κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να εκτοξεύσει αυτοσχέδιο πύραυλο. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους και την οικογένειά του. Ήταν πάντα το όνειρό του να πραγματοποιήσει αυτή την εκτόξευση και το Science Channel ήταν εκεί για να παρουσιάσει το χρονικό του ταξιδιού του».

 

 

Αυτό το εγχείρημα που κόστισε 18.000 δολάρια δεν ήταν το πρώτο για τον Mad Mike. Τον Μάρτιο του 2018, προσπάθησε πάλι να εκτοξευθεί με αυτοσχέδιο πύραυλο, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά και ο ίδιος έπεσε με αλεξίπτωτο από ύψος 571 μέτρων στην έρημο Mojave, γλιτώνοντας με μερικές εκδορές στα πόδια και την πλάτη.

Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή της συντριβής του πυραύλου και τη θανάσιμη πτώση του «Mad» Mike:

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, 15:58Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει