Εκτός ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ο ΌρμπανΠαρά τις εκκλήσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν να παραμείνει στους κόλπους της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και στο Ετρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τελικά δεν επετεύχθη το προσωρινό, έστω διαζυγιο μεταξύ της παραδοσιακ;hς ευρωπαϊκης παρατάξης και της υπερδεξιάς με ακροδεξιές εκφάνσεις πολιτικής, που ακολουθεί η Βουδαπέστη.

Δεν είναι μόνο το προσφυγικό που δηλητηρίασε τις σχέσεις Ουγγαρίας και ΕΕ. Είναι η προσπάθεια επικυριαρχίας του Βίκτορ Όρμπα στη δικαιοσύνη, οι συνταγματικές αλλαγές που επέβαλε αλλά και η κοινωνική πολιτική που ακολουθεί που ανάγκασαν του ευρωπαίους πρώην πολιτικούς του φίλους να απομακρυνθούν από αυτόν δύο μηνες πριν τη διεξαγωγή των ευορκλογων. Τελικά οι Ευρωπαίοιυ κεντροδεξιοί προτίμησαν μια προσωρινη διακοπή σχέσεων από ένα οριστικό διαζύγιο ελπίζοντας προφανώς πως ο Όρμπαν θα αλλάξει μυαλιά.

Διατηρούνται έτσι τα προσχήματα αφού επί της ουσίας δεν είναι μόνο ο Βόκτορ Όρμπαν που σέρνει το κάρο της ακροδεξιάς εκδοχής αλλά είναι και η κυβέρνηση της Πολωνίας καθώς και η νέα πολιτική ηγεσία της Τσεχίας που δεν χάνουν ευκαιρία να τορπυλίσουν την Ευρωπαϊκή αποψή και θέση για τη συνταγματική νομιμότητα των ευρωπαϊκών δημοκρατιών.

Μετά από ψηφοφορία, 190 μέλη του ΕΛΚ τάχθηκαν υπέρ της προσωρινής αναστολής συμμετοχής, ενώ μόλις τρία τάχθηκαν κατά. Η αναστολή ξεκινά άμεσα και βάσει αυτής, τα μέλη του Fidesz δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στις συναντήσεις του ΕΛΚ, δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου και δεν θα έχουν δικαίωμα να προτείνουν εκπροσώπους για ανάληψη επίσημων θέσεων.

Ο Βίκτορ Ορμπάν, κάλεσε τα μέλη του ΕΛΚ να μην προχωρήσουν στην έξοδο του κόμματός του καθώς έτσι θα ωφελούνταν «οι αντίπαλοί μας εξ αριστερών». Νωρίτερα δήλωνε αποφασισμένος να μη δεχτεί οποιαδήποτε αναστολή της συμμετοχής.

Σημείωσε μάλιστα ότι όλο αυτό δεν αφορά μόνο την αξιοπρέπεια του κόμματός του αλλά και της ίδιας της χώρας.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 20:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει