ΕΚΤ: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 11:26

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Philip Lane εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, αφήνοντας ανοικτή την πόρτα για νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας τους επόμενους μήνες.

Τα σχόλια του Lane έρχονται στον απόηχο των αισιόδοξων εκτιμήσεων της προέδρου της ΕΚΤ, Christine Lagarde στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Η Lagarde έκανε λόγο για ισχυρή οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης μετά την κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας το β’ τρίμηνο λόγω των εκτεταμένων lockdowns.

«Τα μέτρα που έχουμε δρομολογήσει παρέχουν κρίσιμη στήριξη για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης. Αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πολύ χαμηλότερα του στόχου και παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι επιδείνωσης», αναφέρει ο Lane σε ανάρτηση του στο blog της ΕΚΤ, σήμερα το πρωί.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ επισημάνει στο άρθρο του ότι η οικονομική ανάκαμψη στην περιοχή είναι άνιση, με τον κλάδο των υπηρεσιών να εμφανίζει το τελευταίο διάστημα κάποια σημάδια αδυναμίας.

Την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, κάτι που εν μέρει οφείλεται και στην πρόσφατη άνοδο του ευρώ.

«Τους επόμενους μήνες, θα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες που θα βοηθήσουν να επικαιροποιηθεί η κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής», αναφέρει.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 11:26

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει