ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Ακυρώνουμε στην πράξη τα μνημόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το 3ο μνημόνιο, που υπερψηφίστηκε στην Βουλή, μετά την υπογραφή της συμφωνίας από την Κυβέρνηση με το ‘κουαρτέτο’ των τοκογλύφων-δανειστών, αλλά και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα το συνοδεύουν, αποτελούν συνέχεια των βάρβαρων πολιτικών της λιτότητας για τους εργαζόμενους. Με το Μνημόνιο συνεχίζεται η κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας και η επιτροπεία από τους δανειστές. Αυτή η συμφωνία αποτελεί την εφαρμογή των ακραίων εκβιασμών, τρομοκρατίας και χρηματοδοτικής ασφυξίας από την πλευρά της Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ. και τακτικισμούς συμβιβασμών και υποχωρήσεων σε φόντο άτακτης χρεοκοπίας από την πλευρά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τα μέτρα αυτά, που αφορούν ασφάλιση, φορολογία, ΕΝΦΙΑ, μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, είναι μέτρα ακραία νεοφιλελεύθερα που θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την θέση των εργαζόμενων και του λαού.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν μένει έξω από την μνημονιακή στόχευση ούτε ο τομέας της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης (Η έκθεση του ΟΟΣΑ του 2011, με την ανάλογη αναθεώρησή της, θα είναι οδηγός για τις εκπαιδευτικές αλλαγές).

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, όπως άλλωστε έκαναν πάντα, με τους αγώνες τους θα αντισταθούν για να ακυρώσουν στην πράξη την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

Με συλλογικούς και ενωτικούς αγώνες

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων

Απαιτούμε: Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών-κάλυψη όλων των κενών ανά την επικράτεια (και στην Μαγνησία) από αναπληρωτές για φέτος.

Κατοχύρωση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Όχι στην ανατροπή των ορίων ηλικίας.

Νέο μισθολόγιο με βελτίωση αποδοχών στους νέους συναδέλφους, ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, ξεπάγωμα μισθών.

Κατάργηση του υπάρχοντος και αποτροπή ψήφισης νέου μοντέλου αξιολόγησης-χειραγώγησης.

Διασφαλίζουμε την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση ως δημόσια και κοινωνικά αγαθά.

Ανατρέπουμε τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν Κυβέρνηση, Ε.Ε-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ.

Απαιτούμε και παλεύουμε για ένα δημόσιο σχολείο, ανοιχτό στην κοινωνία και μόρφωση για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει