ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 25 του Σεπτέμβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Η νέα χρονιά στην εκπαίδευση ξεκινά χωρίς τους τομείς και τις ειδικότητες που καταργηθήκαν το περσινό καλοκαίρι. Ξεκινά χωρίς τους 2500 καθηγητές και μαθητές που εκδιώχθηκαν από τα σχολειά. Εμείς απαιτούμε: καμιά απόλυση εκπαιδευτικού, άμεση επαναφορά των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Κανείς εκπαιδευτικός εκτός δομών του υπουργείου παιδείας.

Οι δαπάνες για την παιδεία έφτασαν στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων χρόνων σ ολόκληρη την Ευρώπη. Οι δαπάνες μειώθηκαν 47% από το 2006. Απαιτούμε αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ. Απαιτούμε άμεση χρηματοδότηση των σχολείων για ανανέωση του εξοπλισμού τους, για τη συντήρηση των δομών τους και την ανάπτυξή τους. Ζητούμε κατασκευές νέων σχολικών κτηρίων όπου απαιτείται. Ζητάμε επίσης αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεοδιόριστων.

Η αξιολόγηση (εμείς τη λέμε χειραγώγηση) κατατρώει τα σχολεία. Δημιουργεί εκπαιδευτικούς – πειθήνια όργανα, δημιουργεί αυλοκόλακες και αυλικούς, δημιουργεί χειραγωγημένα αντιπρότυπα για τους μαθητές μας… και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο μαθητής διαπλάθεται σαν τον καθηγητή πρότυπό του.

Απαιτούμε να παγώσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων, να υπάρχει ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη στους εκπαιδευτικούς . Ζητάμε την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

Πριν ένα χρόνο με το νόμο για την –δήθεν- Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις δημιουργήθηκε μία Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η οποία ουσιαστικά θυσιάζει στο βωμό των ιδιωτών και του κεφαλαίου, τους μαθητές, τα σχολειά τους εκπαιδευτικούς. Εισάγει είτε δομές αμφίβολης αποτελεσματικότητας είτε δομές φαντάσματα είτε δομές άκρατου ανταγωνισμού στην εκπαίδευση. Αποτέλεσμα αυτών είναι η στροφή των μαθητών είτε στα ιδιωτικά μεγαλοεκπαιδευτήρια είτε στα φροντιστήρια. Με την ανακοίνωση της τράπεζας θεμάτων και μόνο, αυξήθηκε η προσέλευση των μαθητών στα φροντιστήρια κατά 16% σε μία χρονιά. Απαιτούμε κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού ν.4186/13.

Με βάση το δόγμα «περικοπές παντού» – άρα και στην παιδεία – δημιουργήθηκαν τμήματα στα οποία στοιβάζονται όπως – όπως 27 και πλέον μαθητές ή δε δημιουργούνται τμήματα τα οποία τυχαίνει να έχουν λιγότερους μαθητές. Αναρωτιόμαστε: οι μαθητές αυτοί για πού προορίζονται; μήπως για τον καιάδα της μαθητείας και της φτηνής ανειδίκευτης εργασίας; Απαιτούμε- ανώτερο όριο 20 μαθητών στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και έγκριση ολιγομελών τμημάτων ειδικά στα ΕΠΑΛ.

Η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, όπως είχαμε προβλέψει, προκάλεσε μια άνευ όρων εντατικοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε βάρος της ποιότητας της, προκάλεσε μια εντονότατη αγχωτική κατάσταση στα σχολεία αφού οι εκπαιδευτικοί δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στις μύριες υποχρεώσεις που τους έχουν επιβληθεί, αλλά κυρίως προκάλεσε την εκδίωξη από την εκπαίδευση πολλών χιλιάδων νέων επιστημόνων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών και βεβαίωσε πλήθος άλλων ότι πρέπει να ξεχάσουν το όνειρό τους να μπουν στην τάξη ως διορισμένοι εκπαιδευτικοί.

Απαιτούμε την επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου στους εκπαιδευτικούς και ζητάμε να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών τώρα, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Ζητάμε τον άμεσο διορισμό όσων είναι διοριστέοι από το 2008 μέσω ΑΣΕΠ.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Την Πέμπτη 25 του Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στο 3ο Γυμνάσιο – Εσπερινό Γυμνάσιο του Βόλου στις 19:00.

Εκεί θα μιλήσουμε για όλα τα παραπάνω αλλά και για τοπικά θέματα όπως, η κατάσταση της εκπαίδευσης ειδικά στη Μαγνησία, οι τοποθετήσεις του ΠΥΣΔΕ, τα κενά των εκπαιδευτικών, οι αποφάσεις της Διοίκησης.

Η παρουσία μας είναι απαραίτητη για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να προτείνουμε για το μέλλον του κινήματός μας, το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης, το μέλλον μας.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση στο 3ο Γυμνάσιο – Εσπερινό Γυμνάσιο του Βόλου στις 19:00.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει