ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Πρωτομαγιά 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός λαός υφίσταται τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης, ακραίας πολιτικής, που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι κυβερνητικοί υποτακτικοί της τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου. Η πολιτική αυτή κατεδαφίζει τα δημόσια αγαθά της παιδείας, της υγείας, της ασφάλειας και της εργασίας. Ακυρώνει το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια και καταστρέφει κάθε παραγωγικό και κοινωνικό ιστό.

Με την πολιτική αυτή υλοποιούνται βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα για τους εκπαιδευτικούς και ολόκληρο το λαό όπως:

· Οι δραματικές μειώσεις των μισθών και η σύνδεσή της αξιολόγησης με την μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.
· Η καταργήσεις τομέων, ειδικοτήτων, σχολείων, θέσεων εργασίας και οι πρωτόγνωρες απολύσεις, τόσο των εκπαιδευτικών όσο και άλλων εργαζομένων σε όλο τον δημόσιο τομέα.
· Τα συνεχή αντιεκπαιδευτικά μέτρα που καταδικάζουν τους μαθητές μας στην υποταγή στη στείρα εντατικοποίηση στην ανέλπιδα κατάρτιση και μαθητεία στο ανύπαρκτο φτηνό μεροκάματο.
· Η πλήρης απορρύθμιση στην αγορά εργασίας, με σκοπό τη δήθεν μετατροπή της Ελλάδας σε εξαγωγική οικονομία με μισθούς των 300-400 ευρώ.
· Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, και οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων.
· Η μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων.
· Η συνεχής επαχθής φορολόγηση, τα χαράτσια και οι κάθε είδους περικοπές των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Οι συνεχείς αντιλαϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις που προσφέρουν τεράστια αύξηση κερδών και προνομίων στα μονοπώλια είναι όρος για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Οι εξελίξεις αυτές χτυπούνε τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροβιοτέχνες και τους επαγγελματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες.

Τα δραματικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής δείχνουν ακόμα και τα επίσημα στοιχεία. Η επίσημη ανεργία ξεπέρασε ήδη το 30% και στους νέους φτάνει στο 80%, με προοπτική να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Οι εργαζόμενοι περιορίζουν ακόμα και βασικές τους ανάγκες για να επιβιώσουν. Η φτώχεια και η εξαθλίωση κτυπά όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού.

Πρόκειται για ένα σχέδιο πλήρους εξόντωσης των αντοχών της ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της οικονομίας που δεν αφορά τη σωτηρία της χώρας και του λαού της αλλά τη διασφάλιση των δανειστών, δηλαδή του μεγάλου ληστρικού κεφαλαίου. Τρανή απόδειξη είναι οι πανηγυρισμοί των εγκάθετων για την έξοδό μας στις αγορές.

Σήμερα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, με συνείδηση της ευθύνης μας για το παρόν και το μέλλον, πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης πολιτικής, των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων που ήρθαν και θα ξανάρθουν και των νόμων που τα συνοδεύουν.

Με συντονισμένη δράση στηριγμένη στην ενότητα, στην εκτίμηση των καταστάσεων και στους συλλογικούς μας θεσμούς, πρέπει να αναδείξουμε το ρόλο του εκπαιδευτικού και της δημόσιας εκπαίδευσης για την πρόοδο και το μέλλον αυτής της χώρας.

Με αλληλεγγύη και ένταση των συνδικαλιστικών αγώνων, μπορούμε να δώσουμε τέλος στο σημερινό εφιάλτη, να ζωντανέψουμε την ελπίδα και τα οράματα για το αύριο.

Θα είμαστε ξανά στους δρόμους με τα αιτήματα και συνθήματα των τελευταίων Συνεδρίων, Γενικών Συνελεύσεων, Αποφάσεων του κλάδου μας.

Απέναντι στη λαίλαπα που ήρθε και συνεχίζεται οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί βροντοφωνάζουμε πως υπάρχει λύση. Υπάρχει άλλη πολιτική! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική

Διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και υπερασπίζουμε τις κατακτήσεις μας.

Να ξαναλειτουργήσουν οι καταργημένες δομές του Δημόσιου Σχολείου και να επανέλθουν οι καθηγητές και οι μαθητές στις αίθουσες και τα εργαστήριά τους.

Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και στα κατασταλτικά μέτρα ενάντια στους μαθητές μας.

Καμία απόλυση εργαζόμενου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Δωρεάν παροχή όλων των κοινωνικών αγαθών, με πρώτα την Παιδεία και τη Υγεία.

Ρήξη με τις αντιλαϊκές πολιτικές σε όλη την Ευρώπη.

Όλοι στους δρόμους να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Όλοι στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10:00, την 1η του Μάη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει