ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Σεμινάριο για την αξιολόγηση – Που θα θέσουμε τα όρια …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε το e-Volos.gr:

… τη μεν «αυτoαξιολόγηση των σχολικών μονάδων», την άρνηση των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν οικειοθελώς στην παρωδία, την ξεπέρασαν με το «εντέλλεσθε» και την απειλή της απόλυσης. Αυτή ήταν η λογική του μαστιγίου….

… για τους «αξιολογητές στελέχη της εκπαίδευσης έπρεπε να κρατήσουν τα προσχήματα. Έτσι για τη μετατροπή τους σε κυβερνητικά υποχείρια υλοποίησης της πολιτικής διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης μέσω και της υποταγής των εκπαιδευτικών, επιλέχτηκαν τα σεμινάρια – καρικατούρες της «επιμόρφωσης» στελεχών εκπαίδευσης!!! Η κυβέρνηση κλείνει πονηρά το μάτι. Όσοι πιστοί προσέλθετε και στις επόμενες Κρίσεις Διευθυντών δεν θα σας ξεχάσουμε. Αυτή είναι η λογική του καρότου…

Συνάδελφοι διευθυντές και διευθύντριες,

όπως θα γνωρίζετε, αρκετοί συνάδελφοι σας και καθ` όλα άξιοι, σε όλη τη χώρα, τους πέταξαν τις παραιτήσεις κατάμουτρα, υπερασπιζόμενοι με τον πιο εμφαντικό τρόπο την αξιοπρέπειά τους ως άνθρωποι και εκπαιδευτικοί.

Δεν σας ζητήσαμε, ακόμα ,την ύστατη πράξη της έντιμης παραίτησης. Ζητήσαμε ως ελάχιστη πράξη αντίστασης την άρνηση νομιμοποίησης των σεμιναρίων – παρωδία. Σας καλύψαμε και σας καλύπτουμε συνδικαλιστικά.

Χθες και ενώ εκατοντάδες συνάδελφοί μας εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, με ήδη απολυμένους συναδέλφους, με χιλιάδες υπό εργασιακή αβεβαιότητα, με χιλιάδες σε κατάσταση ανέχειας, είδαμε, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, την πρώτη ομάδα διευθυντών να άγεται και να φέρεται, άβουλη και άφωνη, από γραφείο σε γραφείο κατόπιν εντολών του διευθυντή εκπαίδευσης. Δήθεν για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο επιμόρφωσής τους…

Δηλαδή για να γίνουν «άξιοι» αξιολογητές ώστε να προσθέσουν και άλλους συναδέλφους στις παραπάνω περιπτώσεις όπως σχεδιάζει το γκουβέρνο.

Ένα σεμινάριο που ουδέποτε έγινε με τη καταλυτική παρέμβαση συναδέλφων και μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Αυτό που βγάλαμε σαν συμπέρασμα είναι ότι οι εντολές που έχουν δοθεί άνωθεν δεν είναι αυτή καθ` αυτή η ενημέρωση των διευθυντών των σχολείων αλλά σε πρώτη φάση, η διασφάλιση της υπογραφής τους σε μια εν λευκώ δήλωση συμμόρφωσής τους «προς τας υποδείξεις».

Στήνουν δηλαδή ένα ευπειθή στρατό «δια πάσα χρήση».

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ «ΠΑΡΩΝ»

στα σεμινάρια –παρωδία με στόχο την ακύρωσή τους.

Συνάδελφοι διευθυντές, συναδέλφισσες διευθύντριες,

ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΠΑΡΩΔΙΑ.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στον ευτελισμό της θέσης σας και της προσωπικότητας σας.

ΑΠΕΡΓΗΣΤΕ με την συνδικαλιστική κάλυψη της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ.

Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται. Όμως οι περισσότεροι από μας θα είμαστε στα σχολεία μας μαζί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει