Εμβολιάστηκε τελικά εκτός σειράς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου;Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 19:28

Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει αν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ταξίδεψε στη Χάλκη για να κάνει εκτός σειράς το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Το θέμα ανέκυψε μετά από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία το όνομα του 56χρονου Περιφερειάρχη υπήρχε στη λίστα των εμβολιασμών που δόθηκε από τον δήμο στο ιατρείο του νησιού. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν μάλιστα όταν ένα ζευγάρι ντόπιων δεν κατάφερε να εμβολιαστεί επειδή οι δόσεις είχαν τελειώσει.

Το Κίνημα Αλλαγής, με δήλωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη, γραμματέα του κόμματος, ζητάει από την κυβέρνηση να απαντήσει: «Αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου εμβολιάστηκε σήμερα κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και της σειράς εμβολιασμού». Ο κ. Χριστοδουλάκης θέτει ακόμη ως ερωτήματα το «αν υπάρχει κάποιο κριτήριο για εμβολιασμούς πέραν των ηλικιακών ομάδων των 60-65 και 75-80 που όλοι μας γνωρίζουμε μέχρι σήμερα; Υπάρχει κάποιο κριτήριο προτεραιοποίησης πέραν του ηλικιακού και πέραν των υγειονομικών λειτουργών που να εντάσσει τους πολίτες στους υφιστάμενους εμβολιασμούς; Υπάρχει κάποιο κριτήριο πολιτικής, διοικητικής ή κομματικής ιδιότητας που να προτάσσεται έναντι των κοινών θνητών»;


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 19:29Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει