Ενίσχυση ερασιτεχνικού αθλητισμού

Επερώτηση προς την δημοτική αρχή κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή και Αναστάσιος Μπατζιάκας σχετικά με την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

“Ο αθλητισμός αποτελεί πηγή ζωής αλλά και προβολής κάθε τοπικής κοινωνίας. Άλλωστε αναμφισβήτητη είναι η συμβολή του στην απεμπλοκή των νέων από αρνητικές δραστηριότητες και στην υγιή διαμόρφωση της προσωπικότητας τους. Σε μία περίοδο, μάλιστα, που οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις και πρακτικές οδήγησαν στην προσβλητική αφαίρεση των Μεσογειακών αγώνων και στην απαξίωση του Ολυμπιακού Βόλου, είναι αναγκαία η στήριξη και η ενίσχυση με κάθε τρόπο του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην περιοχή μας. .

Δυστυχώς, όμως, η νέα δημοτική αρχή με τις κωλυσιεργίες της και τις παραλείψεις της απαξιώνει την αθλητική ιδέα και καταδικάζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην αφάνεια.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, σας ερωτούμε

– Για ποιους λόγους καθυστερεί η υλοποίηση των δεσμεύσεων σας για τις εργασίες τοποθέτησης χλοοτάπητα στο ΕΑΚ και για τις εργασίες συντήρησης στο Βασδέκειο, που αποτελούν δύο από τους σημαντικότερους αθλητικούς χώρους, όπου αγωνίζονται πολλές ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής μας ;

– Κατά τη διάρκεια προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου είχε ληφθεί απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας με 50.000 Ε. Γιατί δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα η συγκεκριμένη απόφαση, που θα διευκόλυνε την προσπάθεια των ερασιτεχνικών σωματείων, τα οποία επιβαρύνονται και με τη μετακίνησή τους στα νησιά των β. Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος);”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει