Ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Αθήνα ζητά ο ΜπακογιάννηςΤην ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Αθήνα, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μπακογιάννης είπε χαρακτηριστικά πως «η Αθήνα χρειάζεται μεγαλύτερη αστυνόμευση, το έχουμε ανάγκη» συμπληρώνοντας «δεν μπορεί να περιορίζεται στο γνωστό τρίγωνο πέριξ της Βουλής. Αλλά πρέπει να εξαπλώνεται σε όλη την πόλη και στα επτά διαμερίσματα».

Την ανάγκη αυτή για αυξημένη αστυνόμευση, ανέφερε πως η δημοτική αρχή την έχει επισημάνει «πολλές φορές στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις», υπογράμμισε.

Μίλησε για μοντέλο κοινοτικής αστυνόμευσης «στο οποίο πιστεύουμε», γιατί «δίνει ασφάλεια στον πολίτη και ταυτόχρονα συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή. Ένα μοντέλο κοινοτικής αστυνόμευσης που δίνει και τη μάχη κατά των διακρίσεων, κατά του ρατσισμού, κατά της ξενοφοβίας. Ένα μοντέλο το οποίο μπορεί να ενώνει αντί να διαιρεί».

Προανήγγειλε ότι θα γίνουν «τα απαραίτητα βήματα σε αυτόν τον τομέα τους επόμενους μήνες».

Αναφέρθηκε επίσης, στο θέμα των ναρκωτικών και τις «πιάτσες» στην Αθήνα, λέγοντας ότι «είναι μία πολύ μεγάλη ανοιχτή πληγή, την οποία δυστυχώς, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όχι μόνο σήμερα, το πολιτικό σύστημα σκουπίζει κάτω από το χαλί. Υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχει. Βασανίζουμε έτσι και τους ανθρώπους, τους χρήστες, αλλά και τις γειτονιές» τόνισε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, τη Τετάρτη θα ανοίξει ύστερα από αρκετά χρόνια, ο πρώτος χώρος ελεγχόμενης χρήσης από τον ΟΚΑΝΑ, παρουσία μάλιστα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως είπε, ο διαγωνισμός του δήμου για πέντε κινητές μονάδες ελεγχόμενης χρήσης, για τις οποίες έχει εξασφαλιστεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και θα λειτουργούν σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, είναι στον «αέρα».

 

Στο δημοτικό συμβούλιο τέθηκε ακόμη και το επικείμενο κλείσιμο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων στον «Ελαιώνα» και εκφράσθηκε η αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του, στο ενδεχόμενο της μεταφοράς σ΄ άλλες δομές, των περίπου 250 μαθητών-προσφύγων και των οικογενειών τους, που διαμένουν στη δομή και φοιτούν σε σχολεία της περιοχής, πριν την ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει