Ενίσχυση του πλαισίου διμερούς συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία«Πρέπει να επιταχύνουμε την κατασκευή του πανευρωπαϊκού διαδρόμου 8» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης της διακυβερνητικής επιτροπής για την αναθεώρηση της εφαρμογής της Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η κ. Ζαχαρίεβα – σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας – είπε πως δεν υπάρχει ακόμη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των πρωτευουσών των δύο χωρών (Σόφιας – Σκοπίων), αν και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση γι’ αυτήν. Η κ. Ζαχαρίεβα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργσίας στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

«Τα ιστορικά ζητήματα αποτελούν για εμάς βασικό στοιχείο στη συμφωνία καλής γειτονίας, ώστε να μπορέσουμε να διδάξουμε στους νέους την αλήθεια» επισήμανε η κ. Ζαχαρίεβα και κάλεσε την διακυβερνητική επιτροπή να εργαστεί εντατικά πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, 10:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει