Ενημέρωση για την αντισύλληψη στο Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στις 21 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου ενημέρωση για την αντισύλληψη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η ενημέρωση έγινε στα πλαίσια του Κοινωνικού σχολείου από την κα Καλαϊτζή Κατερίνα, μαία και κα Ντούλια Παναγιώτα, επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου Βόλου. Οι ομιλίες αυτές έγιναν σε όλους τους μαθητές του σχολείου με δίωρη διάρκεια ανά τμήμα, έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και ουσιαστική η ενημέρωση.

Στην πράξη αποδείχθηκε ότι οι μαθητές-μαθήτριες έχουν μεγάλη ανάγκη από τέτοια προγράμματα, διότι παίρνουν πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες για θέματα τόσο σοβαρά, για τα οποία έχουν σχεδόν πλήρη άγνοια ή ενημέρωση. Ιδιαίτερα θεωρούμε ότι είναι χρέος της Πολιτείας, των επιστημόνων και ειδικών και της εκπαιδευτικής κοινότητας να ενημερώνουν τη νεολαία. Διότι δεν επιτρέπεται στην εποχή του διαδικτύου, στην εποχή που τα παιδιά ενημερώνονται καθημερινά και πέφτουν ίσως θύματα παραπληροφόρησης, όλοι οι παραπάνω φορείς να μην είναι δίπλα τους, ώστε να τους δώσουν όλα εκείνα τα κίνητρα και τα ενημερωτικά στοιχεία που θα τα βοηθήσουν στη ζωή τους. Οι ομιλίες ήταν αναλυτικές, δοσμένες απλά και κατανοητά και δόθηκε η ευκαιρία να λυθούν πολλές απορίες, αλλά και να αναπτυχθεί ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στις υπεύθυνες της ενημέρωσης και τους μαθητές.

Τέλος, εκτιμάται ότι θα πρέπει να υπάρχει μόνιμος σχεδιασμός για τέτοια θέματα και στην καλύτερη περίπτωση να υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού ως πρόγραμμα Αγωγής Υγείας.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου Βόλου και τις κυρίες Καλαϊτζή Κατερίνα και Ντούλια Παναγιώτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει