Ενημέρωση και άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμού στο ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου από την Ομάδα Διάσωσης Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Ομάδα Διάσωσης του Βόλου που απαρτίζεται από εθελοντές ενημέρωσε μαθητές και καθηγητές του ΓΕΛ Νέας Αγχιάλου στις 27/11/2014 για την αντιμετώπιση των σεισμών , τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται σε περίπτωση σεισμού και τον τρόπο διαφυγής από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο των πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου. Ήταν μια εμπεριστατωμένη διάλεξη με παρουσίαση μέσω βιντεοπροβολέα βίντεο που περιείχε ενδιαφέρουσες πληροφορίες , καθώς και υποδείξεις στους μαθητές πώς να αντιδρούν σε περίπτωση σεισμικής δόνησης .Μετά τη διάλεξη οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις αίθουσες όπου έγινε άσκηση σεισμού και μαθητές και καθηγητές εφάρμοσαν αυτά που παρακολούθησαν στην προηγηθείσα διάλεξη. Βγήκαν συντεταγμένα απ΄ τις αίθουσες διδασκαλίας και συγκεντρώθηκαν στο χώρο του προαυλίου του σχολείου .

Ήταν μία άσκηση στην οποία αντλήθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα και η εφαρμογή τους θα γίνει αν κριθεί αναγκαίο σε περίπτωση σεισμικής δόνησης. Η Δ/ντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν την ομάδα Διάσωσης Βόλου για την ευγενική τους προσφορά στην ενημέρωση για ένα τέτοιο θέμα που είναι πάντα επίκαιρο καθώς ζούμε σε σεισμογενή περιοχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει