Ενημέρωση – πρόσκληση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εθελοντισμού EVS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Θα ήθελες να πάρεις μέρος σε μια εμπειρία 6 μηνών εθελοντισμού στη Βουδαπέστη, με έναρξη από Μάρτιο του 2017;

Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με εταίρο από την Ευρώπη, αποτελεί προνοιακό φορέα του Δήμου Βόλου συνθέτει και εκφράζει την κοινωνική πολιτική του Δήμου μας.

Στόχος της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ είναι η προώθηση θεμάτων που έχουν άμεση σχέση με τη στήριξη ατόμων ευάλωτων και μη κοινωνικών ομάδων, η ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας, η προώθηση μέτρων και δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής και περιορίζουν τις ανισότητες στον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Σε συνεργασία με το Artemisszió Foundation υλοποιεί, το πρόγραμμα YEP που αφορά τις διμερείς ανταλλαγές εθελοντών και ψάχνει έναν (1) εθελοντή/-τρια, ηλικίας 18 με 30 ετών, που να ενδιαφέρεται για το διαπολιτισμικό διάλογο και να θέλει να συμμετάσχει ενεργά σε ένα έργο με κοινωνικά μειονεκτούντες νέους, με σκοπό την καταπολέμηση της περιθωριοποίησης και των διακρίσεων.

Αν και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες ικανότητες ή σπουδές σχετικές με τη θεματική και τις δράσεις του έργου, ο εθελοντής/ η εθελόντρια θα πρέπει να είναι σε θέση να συμμετάσχει ενεργά και να υποστηρίζει τον οργανισμό στον οποίο θα σταλεί στη Βουδαπέστη, σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως στην οργάνωση εκδηλώσεων και συναφείς ενέργειες κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Πλαίσιο: Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+ 2014-20, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service)

Περισσότερες πληροφορίες: Panni στο e-mail [email protected] – από την Οργάνωση υποδοχής (Artemisszió Foundation Βουδαπέστη, Ουγγαρία) και Λέλια Χορέμη στο e-mail [email protected] –από την οργάνωση αποστολής (ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ, Βόλος, Ελλάδα).

Στο πλαίσιο του ERASMUS + οι δαπάνες διατροφής, διαμονής, καθώς και τα έξοδα μετακίνησης καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα. Παρέχεται μηνιαίο επίδομα, καθώς και ασφάλιση για το διάστημα παραμονής στη Βουδαπέστη.

Για να κάνεις αίτηση: Στείλε ένα βιογραφικό σου στα αγγλικά και ένα γράμμα

Ενδιαφέροντος (motivation letter) στο e-mail: [email protected].

Προθεσμία αποστολής αιτήσεων: Μέσα Φεβρουαρίου 2017

Μπορεί επίσης να σας αρέσει